X

Ζουράρις: Οι αριστεροί το ρουσφέτι το λέμε ηθικό πλεονέκτημα

Κόντρες κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, στη Βουλή, για «φωτογραφικές» διατάξεις στο νομοσχέδιο για την Έρευνα

Ant1news


Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στη Βουλή η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την Έρευνα.

ΝΔ και Ποτάμι επέμειναν ότι το νομοσχέδιο βρίθει φωτογραφικών διατάξεων, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Κώστα Ζουράρι από τους ΑΝΕΛ ότι «οι αριστεροί το ρουσφέτι το λέμε ηθικό πλεονέκτημα». 

Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι επανήλθε στις καταγγελίες του για το άρθρο 33, αποφεύγοντας ωστόσο, σήμερα να κάνει ονομαστική αναφορά. Η μόνη αιχμή που άφησε ήταν πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να το δείχνει. 

«Γιατί περιορίζεται η δυνατότητα μετάταξης μόνο στο χώρο των εκπαιδευτικών και όχι στο ευρύτερο δημόσιο, όπου υπάρχουν κατάλληλοι υπάλληλοι με γνώσεις και διδακτορικές σπουδές;», διερωτήθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού και ζήτησε την απόσυρση ή την τροποποίηση του. 

Απαντώντας η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου υποστήριξε πως η διάταξη αφορά περιπτώσεις ατόμων με πλούσια βιογραφικά που δουλεύουν σε εργαστήρια πανεπιστημίων καλύπτοντας πάγιες ανάγκες. «Δεν υπάρχει τίποτα πονηρό ακόμη και αν πρόκειται για πρόσωπα που κάποιοι θεωρούν ότι έγινε για αυτά», συμπλήρωσε η κ. Αναγνωστοπούλου.