X

Παπαχριστόπουλος: η κυβέρνηση έβγαλε στη φόρα τον διάλογο Βελκουλέσκου-Τόμσεν

Παραδέχθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ότι η κυβέρνηση είναι πίσω από τη διαρροή αλλά στη συνέχεια επιχείρησε να "τα μαζέψει"...

Ant1news


Βόμβα έριξε στη Βουλή ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος σχετικά με την πρόσφατη διαρροή των WiKiLeaks με τον διάλογο που είχαν Βελκουλέσκου-Τόμσεν για την Ελλάδα.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, είπε καθαρά και ξάστερα ότι το όλο ζήτημα με την υποκλοπή κίνησε η ελληνική πλευρά.

«Τι άλλο μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα τον διάλογο Τόμσεν –Βελκουλέσκου. Το παλεύει με νύχια και με δόντια το ΔΝΤ. Πως θα το έκαιγε διαφορετικά;», αναρωτήθηκε.




Για το θέμα ρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βουτσης ο οποίος τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι επιβεβαιώθηκαν όλα όσα δημοσιεύθηκαν


«Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου» 

Σε παρερμηνεία των δηλώσεών του αποδίδει ο κ Παπαχριστόπουλος τα περί «παραδοχής υποκλοπής από την πλευρά της κυβέρνησης». 

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ: 

«Πολύ φοβάμαι ότι η απελπισία και η θλίψη κάποιων ανθρώπων επειδή η αξιολόγηση τελειώνει, τους οδηγεί στην υπερβολή και στην παρερμηνεία των δηλώσεών μου. Από πού και ως πού το γεγονός ότι σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή επικρότησα την στάση της κυβέρνησης να “σηκώσει” το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου, αποκωδικοποιείται ως παραδοχή υποκλοπής από την πλευρά της κυβέρνησης; 

Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα σε αυτούς που καλοπροαίρετα παρανόησαν ότι την υποκλοπή την έχουν κάνει τα WikiLeaks, ότι είναι αδύνατον να την έχει κάνει η ΕΥΠ, και τους παραπέμπω σε προηγούμενες ομιλίες μου στη Βουλή όπου επανειλημμένως το έχω καταστήσει σαφές».

ΝΔ:  “Γκρίζα” οδός διαφυγής δεν υπάρχει

«Βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας ομολογεί ότι η Kυβέρνηση “έβγαλε το διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου” και μάλιστα επικροτεί την ενέργεια. Δηλαδή, ομολογεί και επικροτεί υποκλοπές” τονίζει η ΝΔ .   

«Η εικόνα και η αξιοπιστία της χώρας διασύρονται από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  Ήρθε η ώρα να αναλάβει η Κυβέρνηση τις μεγάλες της ευθύνες.  “Γκρίζα” οδός διαφυγής δεν υπάρχει», καταλήγει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Να κληθεί ο διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.  

ΠΑΣΟΚ: Εγείρεται πολιτικό και ηθικό θέμα 

«Οι δηλώσεις του κ. Παπαχριστόπουλου αναδεικνύουν ένα πολιτικό και ηθικό θέμα για την Κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα» τονίζει ο  Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, και καλεί την κυβέρνηση αλλά και τους ΑΝΕΛ «να τοποθετηθούν ξεκάθαρα».    

Το Ποτάμι: Στο φως τα μυστικά Τσίπρα-Καμμένου

«H κυνική ομολογία του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Παπαχριστόπουλου, ο οποίος προφανώς γνωρίζει τα μυστικά που μοιράζονται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, δείχνει για άλλη μια φορά πόσο τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι είναι αυτοί που κυβερνούν  Επιβεβαιώνοντας από το βήμα της Βουλής τις υποψίες και τα διεθνή δημοσιεύματα σε βάρος της Ελλάδας, εκθέτουν για άλλη μια φορά τη χώρα και στιγματίζουν την ελληνική πολιτεία» επισημαίνει το Ποτάμι.