X

Υποχρεωτικά από τις Εθνικές Οδούς η διέλευση βαρέων οχημάτων

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την υποχρεωτική διέλευση βαρέων οχημάτων από τα διόδια. Καθορίστηκαν τα κριτήρια αναλογικής χρέωσης διοδίων.

Ant1news

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η τροπολογία Σπίρτζη που προβλέπει απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο.

«Με το νέο καθεστώς οι οδηγοί βαρέων οχημάτων θα προμηθεύονται ειδική βινιέτα στα σύνορα, πληρώνοντας κατά την είσοδο τους στη χώρα», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προσθέτοντας ότι  δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει το δημόσιο εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρηση του παράπλευρου οδικού δικτύου, από το οποίο διέρχονται ξένες νταλίκες. «Το παράπλευρό δίκτυο είναι μόνον για τους πολίτες», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Η τροπολογία που προβλέπει ακόμη τον καθορισμό κριτηρίων υπολογισμού της αναλογικής χρέωσης διοδίων, προκάλεσε αντιδράσεις, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι το φέρνει με τη μορφή τροπολογίας σε μια κύρωση σύμβασης.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατά βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ και της Ένωση Κεντρώων. Παρών δήλωσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ενώ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απείχαν.