X

Στη Βουλή ως την Τετάρτη ο “κόφτης”

Γρίφος παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο με τα σκληρά μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ant1news

Μέχρι την Κυριακή το βράδυ και σίγουρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη 24 Μαΐου, θα πρέπει να είναι ψηφισμένο το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Στα σκληρά και επώδυνα μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης με τυράκι τη συζήτηση για το χρέος, περιλαμβάνονται ο δημοσιονομικός «κόφτης», το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια και το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής η διαδικασία συζήτησης του, εάν δηλαδή θα «περάσει» με επείγουσες ή κατεπείγουσες διαδικασίες θα εξαρτηθεί από την ημέρα κατάθεσής του. Οι πληροφορίες από την κυβέρνηση λένε πως μέχρι τη Δευτέρα το πρωί το νομοσχέδιο να βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, μέχρι την Τρίτη θα έχει την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και την Τρίτη βράδυ ή το αργότερο την Τετάρτη το πρωί θα κατατεθεί στη Βουλή. Σε αυτήν την περίπτωση η συζήτηση του θα γίνει με τη διαδικασία του επείγοντος, ενώ εάν υπάρξει καθυστέρηση θα συζητηθεί ως κατεπείγον, δηλαδή μια ημέρα στις αρμόδιες επιτροπές και μια ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.