X

Νέα πυρά κατά Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σφοδρή επίθεση κατά του υπ. Παιδείας και από τους ΑΝΕΛ.  Να ρίξει τους τόνους θέλησε ο Ν. Φίλης στην ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

Ant1news

Ευθείες βολές κατά του Νίκου Φίλη για όσα είχε υποστηρίξει για τη Γενοκτονία των Ποντίων, εξαπέλυσαν στη Βουλή, στην ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια, βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και των ΑΝΕΛ.

«Όσοι μιλούν για εθνοκάθαρση δημιουργούν σύγχυση με τις επικίνδυνες απόψεις τους και δεν μπορούν να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη για τις θηριωδίες που έγιναν, γιατί δίνουν άφεση αμαρτιών σε εγκληματίες», είπε συγκινημένος ο βουλευτής του Πάνου Καμμένου Γιώργος Λαζαρίδης, ενώ νωρίτερα πυρά κατά του υπουργού Παιδείας εκτόξευσαν ο Σάββας Αναστασιάδης από τη ΝΔ, αλλά και οι Χαρά Κεφαλίδου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων, χαρακτηρίζοντας ανιστόρητες τις απόψεις Φίλη.

Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας θέλοντας να ρίξει τους τόνους υποστήριξε πως η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ενότητας και όχι κομματικών αντιπαραθέσεων.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης χαρακτήρισε «ευλαβικό κερί στη μνήμη της επαίσχυντης πράξης της γενοκτονίας» τη σημερινή ημέρα.