X

Ο Ευκλείδης, ο Άδωνις και… ο Τζον Γουέιν (Βίντεο)

Σφοδρή λεκτική αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Ant1news

Σκηνές απίστευτης και πρωτοφανούς έντασης εκτυλίχθηκαν στη Βουλή όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο με την πλημμυρίδα έμμεσων φόρων, την εκχώρηση των κόκκινων δανείων σε ξένα funds και τον περιβόητο “κόφτη” που ήρθε ξεχωριστά από το υπόλοιπο -7.500 σελίδων- νομοσχέδιο.

Κάθε φράση και καυγάς... Το απόγευμα σημειώθηκε μια σφοδρότατη αντιπαράθεση ανάμεσα στους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Άδωνι Γεωργιάδη & Γιάννη Κουτσούκο για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

«Τα ξεπουλάς όλα, θα πιείτε όλο το πικρό ποτήρι», είπε Άδωνις Γεωργιάδης. «Γιατί πετάγεσαι ως Τζον Γουέιν;» τον ρώτησε ο υπουργός Οικονομικών.

Αυτό ήταν επί της ουσίας και το σημείο τριβής Κυβέρνησης-Αντιπολίτευσης που επέμεινε ότι η κυβέρνηση “κρύβει” το σχετικό παράρτημα (με τους 19 φορείς) που μεταβιβάζονται.

Αλαλούμ μπορεί να χαρακτηρίσει αυτό που συμβαίνει στη Βουλή... Υπό την πίεση της Αντιπολίτευσης και τις σφοδρές αντιδράσεις ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε διευκρινίσεις, λέγοντας ότι στο νέο Ταμείο εντάσσονται: ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, καθώς και ο ΟΣΕ.

 

Άδειασε και τον Γιώργο Χουλιαράκη, αποσύροντας τη λίστα με τους υπό ένταξη φορείς -σε δεύτερο χρόνο- που είχε καταθέσει νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός.

Αύριο θα καταθέσουν τις απόψεις τους οι εμπλεκόμενοι φορείς και την Κυριακή το απόγευμα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, χωρίς να αναμένονται εκπλήξεις, αφού οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα το στηρίξουν για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.