X

“Καμπανάκι” Λιαργκόβα για τον “κόφτη”

Ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής προειδοποιεί πως αν δεν χτυπηθεί η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή θα ενεργοποιηθεί ο “κόφτης”.

Ant1news

Η σκυτάλη βρίσκεται στην πλευρά της Κυβέρνησης και από τις επόμενες κινήσεις της θα εξαρτηθεί η ενεργοποίηση ή μη του “κόφτη” και η πορεία της οικονομίας.

Αυτό επεσήμανε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ο οποίος ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή για την τριμηνιαία έκθεση Ιανουαρίου 2015- Μαρτίου 2016, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως «αν δεν χτυπηθούν παραοικονομία και φοροδιαφυγή θα ενεργοποιηθεί ο “κόφτης”».

Χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τη χθεσινή συμφωνία και τόνισε πως κάλεσε την Κυβέρνηση να μη μείνει στις αγκυλώσεις και παθογένειες του χθες. Επεσήμανε την ανάγκη ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, ενώ σχολιάζοντας την δημιουργία του Υπερ-Ταμείου είπε πως εάν υπήρχε εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας δεν θα χρειαζόταν και «φυσικά τα 99 χρόνια διάρκειας ζωής οφείλονται στην έλλειψη εμπιστοσύνης των εταίρων».

Στη εκτίμηση ότι και το 2016 θα έχουμε ακόμη ύφεση, προχώρησε το μέλος του Γραφείου, καθηγητής Πάνος Καζάκος, υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνον από τις επενδύσεις και τις εξαγωγές.