X

Βούτσης: Στα όρια της αντισυνταγματικότητας η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

«Πάρα πολύ προβληματικό» το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός ταυτίστηκε με την άποψη του Π.Καμμένου.

Ant1news

«Πάρα πολύ προβληματικό» χαρακτήρισε το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά ο πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι, «φτάνει στα όρια της αντισυνταγματικότητας».

«Η νησιωτικότητα είναι και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων» επεσήμανε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι, «μας είχε συνταράξει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η επιμονή των δανειστών για να ανέβει ειδικά ο ΦΠΑ στα νησιά».

Τη διαφωνία του με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που ψήφισε το περασμένο Σαββατοκύριακο, εξέφρασε στη Βουλή και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, σημειώνοντας ότι ήταν απολύτως σωστή η δήλωση του Πάνου Καμμένου.

«Παρότι διαφώνησα μαζί του για το ‘θέμα Μουζάλα’, συμφωνώ απόλυτα ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε με το ΦΠΑ στα νησιά» ανέφερε ο Ηλίας Καματερός που εκλέγεται στα Δωδεκάνησα, λέγοντας ότι ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε.

«Οι πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση ήταν να ψηφιστούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα», απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προσθέτοντας πως «ήμασταν υποχρεωμένοι ως κυβέρνηση να περάσουμε το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, καθώς δεσμευόμασταν από τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού».

«Ο κ. Καμμένος όχι μόνο ψήφισε το νόμο, αλλά τάχθηκε και υπέρ της συνταγματικότητάς του, βγαίνοντας στη συνέχεια να πει ότι αυτό ήταν εγκληματικό και αντισυνταγματικό», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός  που επίσης εκλέγεται στα Δωδεκάνησα. Ο Τρύφων Αλεξιάδης δεν θέλησε να σχολιάσει τις «μπηχτές» προς τον Πάνο Καμμένο και περιορίστηκε να δηλώσει πως επεξεργάζονται λύσεις για να βοηθήσουμε ειδικά τα νησιά της Δωδεκανήσου,  αλλά και του Βορείου Αιγαίου  σε θέματα φορολογίας.