X

ΝΔ: Ερώτηση στη Βουλή για τις offshore

"Κυβερνητικές σκοπιμότητες" βλέπει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και ζητά την κατάργηση της επίμαχης διάταξης.

Ant1news


Σκανδαλώδη τροποποίηση της νομοθεσίας πόθεν έσχες από την κυβέρνηση που δίνει το δικαίωμα κατοχής εξωχώριων εταιριών (offshore) σε πολιτικά πρόσωπα καταγγέλλει σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ με επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ζητώντας εξηγήσεις για τη σκοπιμότητα της ρύθμισης.

Με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, οι γαλάζιοι βουλευτές καταγγέλλουν τις κυβερνητικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τα πολυνομοσχέδια των χιλιάδων σελίδων που «φανερώνουν το πραγματικό ήθος της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την έννοια της διαφάνειας».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ το μόνο κριτήριο της απαγόρευσης με τη νέα διάταξη που ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο της περασμένης εβδομάδας, είναι η φορολογική συνεργασία με τις φορολογικές αρχές, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο επιτρέπεται πλέον η φοραποφυγή, εφ΄ όσον αυτή γίνει μέσω χώρας που είναι φορολογικά συνεργάσιμη.

Η ΝΔ ζητά την κατάργηση της επίμαχης διάταξης, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που δημιουργείται από τη δημοσίευση της, καθώς είναι σαφές ότι θα ευνοήσει τα πολιτικά πρόσωπα εκείνα, που κατά παράβαση του νόμου, κατείχαν ή συμμετείχαν σε εξωχώριες εταιρίες. 

Το ζήτημα της νομιμοποίησης συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες, έθιξε και η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, με κατεπείγουσα ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.