X

Άγρια κόντρα Άδωνι με Τσακαλώτο και ΑΝΕΛ στην Βουλή

βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Γεωργιάδης-Τσακαλώτος για τα... αγγλικά. Κόντρα και με τον Καμμένο είχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ έγινε "μαλλιά - κουβάρια" και με τον Κουίκ.

Ant1news

Φαρμακερές ατάκες αντάλλαξαν στη Βουλή Άδωνις Γεωργιάδης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του Πάνου Καμμένου ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε χειροκροτητή της ΝΔ του Γεωργιάδη και του Βορίδη, ανάβοντας «φωτιές» στη Βουλή, που συζητούσε τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα.

Στα «κάγκελα» δεν ανέβηκαν μόνον ο Άδωνις Γεωργιάδης που υποστήριξε ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τον αποκαλούσε «χουντοφασίστα», αλλά και ο Γιάννης Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που μίλησε για θράσος του υπουργού Άμυνας.

Ο Άδωνις Γεωργιαδης ήρθε σε άγρια κόντρα και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την απόφαση ελάφρυνσης του χρέους, ανταλλάσσοντας σπόντες για την κατανόηση της αγγλικής γλώσσας.

 

«Εσείς μιλάτε καλύτερα αγγλικά, αλλά εγώ καλύτερα ελληνικά», είπε προς τον υπουργό Οικονομικών ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανεβάζοντας τους τόνους: «Να είστε σεμνοί όταν λέτε τόσο μεγάλα ψέματα, όπως ότι το τελευταίο Eurogroup πήρε σημαντική απόφαση για το χρέος… Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, το ΔΝΤ θα είχε μπει και πάλι στο πρόγραμμα... Γίνατε ρεζίλι, αλλά συγκρατηθείτε και μην έρχεστε με αυτό το ύφος γιατί πάει πολύ, να πείτε συγνώμη για τις ανοησίες σας», είπε.

«Δεν κατανοείτε τι διαβάζετε», αντέδρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που όρθιος διαμαρτυρόταν. « Ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του δεν έχει αφήγηση, η αλήθεια για το χρέος είναι ότι πήραμε αυτό που έπρεπε, μπορεί να πάρουμε και κάτι παραπάνω αν πείσει το ΔΝΤ τον ESM, δεν αποφάσισε το Eurogroup ότι θα παρθούν νέα μέτρα», είπε και κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να διαβάσει καλύτερα το τελικό κείμενο. 

 

«Μαλλιά κουβάρια» έγινε ο Άδωνις Γεωργιάδης και με τον Τέρενς Κουίκ  για τον… Κωνσταντίνο Καραμανλή.  Ο υφυπουργός που δεν έχει κρύψει τις καραμανλικές του ρίζες, υποστήριξε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλης δεν θα δεχόταν ποτέ τέτοιον αντιπρόεδρο, κι όμως έγινε». «Αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήξερε ότι θα γνώριζε έναν Κουίκ που θα συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ και ήθελε να μας βγάλει από την Ευρώπη θα του είχε κόψει και την καλημέρα», αντέτεινε ο  αντιπρόεδρος της ΝΔ.