X

Μετατροπή σε ιδιώνυμο αδίκημα η κλοπή μετασχηματιστών της ΔΕΗ

Τι αναφέρει το έγγραφο της ΔΕΔΔΗΕ που  επισυνάπτει ο Πάνος Σκουρλέτης οποίος χαρακτηρίζει πρωταρχικής σημασίας τη βιωσιμότητα του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ant1news

Τη μετατροπή της κλοπής μετασχηματιστών και άλλων μεταλλικών εξαρτημάτων της ΔΕΗ σε ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα, μελετά το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του Πάνου Σκουρλέτη σε ερώτηση του Γιάννη Ανδριανού.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο της ΔΕΔΔΗΕ που επισυνάπτει ο Πάνος Σκουρλέτης, «για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των ιδιαιτέρως σοβαρών συνεπειών του θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει ειδική ποινική αντιμετώπιση δια της πρόβλεψη σχετικού ιδιώνυμου ποινικού αδικήματος».

Ο Πάνος Σκουρλέτης  από την πλευρά του χαρακτηρίζει πρωταρχικής σημασίας τη βιωσιμότητα του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι «το ΥΠΕΝ στο πλαίσιο των   αρμοδιοτήτων   του   και  κατόπιν   συνεννόησης   τόσο   με   την   εταιρία,   όσο   και   με   τα   συναρμόδια υπουργεία, θα συνδράμει την προσπάθεια οριστικής πάταξης του φαινομένου με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη».

Η ΔΕΔΔΗΕ έχει επεξεργαστεί σχέδιο νόμου που θα θέσει στη διάθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος το προσεχές διάστημα.