X

Μητσοτάκης: Έχτισαν καριέρες σε διαδηλώσεις και σήμερα αγανακτούν

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από την Ολομέλεια της Βουλής. «Παραιτηθείτε» και τρόπος λειτουργίας της Βουλής στο στόχαστρο.

Ant1news

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, όπου εισήχθη το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προκαλεί «απροκάλυπτο ταξικό διχασμό», στα πλαίσια της πολιτικής κόντρας που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε».

«Αυτοί που έχτισαν καριέρες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, σήμερα αγανακτούν για πολίτες που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στην κυβέρνηση, χωρίς καμία υποκίνηση και καμία πολιτική στήριξη» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στην αντισυγκέντρωση, τόνισε ότι, καθιστά υπεύθυνη την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι, περίπτωση που γίνουν έκτροπα στη συγκέντρωση.

Τόνισε δε ότι, η ΝΔ δεν θα πει ποτέ «καλά του έκαναν» για καμία εκδήλωση δυσαρέσκειας σε Υπουργό της κυβέρνησης, όπως όσα έγιναν με τον Παύλο Πολάκη στην Κρήτη.

«Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά χωρίς να είναι κατ’ επάγγελμα διαδηλωτές. Κινδυνεύει από όσους εκμεταλλεύτηκαν των θυμό των πολιτών για να προωθήσουν τα κομματικά τους συμφέροντα», σημείωσε.

"Οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα"

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «οι εκλογές θα έρθουν πολύ νωρίτερα από ό,τι λογαριάζετε και οι πολίτες θα δώσουν την απάντησή τους», ενώ επανέλαβε την επίθεση του για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής, καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο τον Νίκο Βούτση, στον οποίο χρέωσε εκ νέου αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Αναφέρθηκε δε ιδιαίτερα στην τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, σε «τελείως άσχετο νομοσχέδιο», η οποία τελικά αποσύρθηκε, μετά από αντιδράσεις. «Αυτό δεν είναι εικόνα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, είναι πρόκληση για όλους του Έλληνες» είπε και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να σταματήσει την αυθαιρεσία.