X

Αναβλήθηκε η ακρόαση Τσατάνη στην επιτροπή Θεσμών

Ποια τα αιτήματα με τα οποία προσήλθε στην Επιτροπή η Εισαγγελέας Εφετών. Κόντρα Βενιζέλου - Χριστοδουλοπούλου.

Ant1news

Με δύο αιτήματα προσήλθε σήμερα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, αφενός να είναι παρόντες οι συνήγοροί της και αφετέρου να υπάρξει περιορισμένη μετάδοση του προσώπου της, καθώς προΐσταται του τμήματος υποθέσεων τρομοκρατίας και τίθεται θέμα ασφάλειας.

Το μεν πρώτο αίτημά της απορρίφθηκε με την ίδια να καλείται να υποβάλλει νέο στο οποίο θα ζητά να παρίσταται στη συνεδρίαση ένας τεχνικός συνεργάτης της προκειμένου να την διευκολύνει στην διαχείριση των εγγράφων και μόνον.

Το δεύτερο αίτημά της έγινε εν μέρει αποδεκτό, αφού την ερχόμενη εβδομάδα στην οποία θα γίνει τελικά η ακρόασή της, οι τεχνικοί από το Κανάλι της Βουλής θα αποφεύγουν να εστιάσουν στο πρόσωπό της.

Στην ολιγόλεπτη παρουσία της στη συνεδρίαση της επιτροπής η ίδια υποστήριξε ότι ζήτησε να μεταβούν στο γραφείο της για πρακτικούς λόγους και ότι η αναφορά της έγινε χειρόγραφα για να διαφυλάξει με κάθε τρόπο τη μυστικότητά της.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι εντάσεις, όταν η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι δεν ισχύουν όσα είπε η Γεωργία Τσατάνη για θέματα τρομοκρατίας.

 

Η κόντρα Βενιζέλου - Χριστοδουλοπούλου:

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Πήρα τηλέφωνο στο υπουργείο και μου είπαν ότι δεν ισχύει αυτό που είπε η κ. Τσατάνη για την τρομοκρατία. 

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ποιον πήρατε;

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τον Παρασκευόπουλο

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Και τι σας είπε;

ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Δεν είπε αυτό. Είπε ότι χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας, όχι ότι εποπτεύει.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είναι άλλο εισαγγελέας και άλλο ότι χειρίζεται

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Μπορεί να είναι δικό μου λάθος.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν είπε αυτό. Να διαβάσουμε τα πρακτικά, είναι άλλο να παίρνετε τον υπουργό και να ρωτάτε ποιος είναι ο εισαγγελέας για την αντιτρομοκρατική και άλλο ποιος είναι ο Εισαγγελέας Εφετών που χειρίζεται σε επίπεδο βουλευμάτων

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Τέτοιες ειδικότητες δεν υπάρχουν

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν είπε ότι εποπτεύει της αντιτρομοκρατικής

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήρθε εδώ με πλήρη δημοσιότητα. Θα πρέπει και η κα Τσατάνη να διαφωτίσει την κοινωνία

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δεν είπε αυτό. Είπε να μην εστιάζει ο φακός στο πρόσωπό της

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Σας παρακαλώ κε Βενιζέλο. Έχει πολλούς δικηγόρους

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αυτοσυγκρατηθείτε. Είστε στα όρια της χυδαιότητας. Δεν ντρέπεστε…

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν ντρέπομαι.