X

Ξανά στη Βουλή η τροπολογία Μουζάλα

Ούτε 20 ώρες από την απόσυρσης της επίμαχης τροπολογίας ο αρμόδιος υπουργός την επανέφερε στη Βουλή με τροποποιήσεις. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Ant1news

Χωρίς τις διατάξεις «αγκάθια»  για προσλήψεις προσωπικού επανακατατέθηκε στον αναπτυξιακό νόμο λίγες ώρες μετά την απόσυρσή της, η τροπολογία Μουζάλα για την συγκρότηση της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτήρισε ως επείγουσα τη ρύθμιση που προβλέπει τη συγκρότηση επιτροπών που θα εξετάσουν τις αιτήσεις ασύλου, καθώς στα νησιά βρίσκονται 8000 πρόσφυγες που έχουν όλοι υποβάλλει σχετικό αίτημα.

Οι αντιδράσεις ωστόσο, της αντιπολίτευσης δεν κάμφθηκαν. Από τη ΝΔ ο Ν. Δένδιας  και από το ΚΚΕ ο Ν. Καραθανασόπουλος ζήτησαν την απόσυρσή της, ενώ ο Α. Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε εξηγήσεις. Η Ένωση Κεντρώων κατέθεσε ένταση αντισυνταγματικότητας, με την οποία συμφώνησε το Ποτάμι.

«Δεν προβλέψαμε την κατάσταση, δεν είδαμε το βάθος όταν ψηφίσαμε τον νόμο. Οι Επιτροπές είχαν μακρόσυρτη διαδικασία για να συσταθούν. Έως και δύο χρόνια λένε οι υπηρεσίες. Όμως το παιχνίδι στα νησιά παίζεται σε λίγους μήνες», υποστήριξε από την πλευρά του ο Γιάννης Μουζάλας.