X

Σιώπησαν τελικά οι “αντάρτες” του ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την επιστολή με την οποία απειλούσαν ότι δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία Μουζάλα, οι 5 διαφωνούντες βουλευτές δεν θέλησαν να καταγραφεί η διαφωνία τους.

Ant1news

Σιγή ιχθύος τήρησαν οι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν την απόσυρση της τροπολογίας Μουζάλα για τη συγκρότηση της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφύγων, αποφεύγοντας να εκφράσουν δημόσια τις αντιρρήσεις τους την ώρα της ψηφοφορίας.

Αν και λίγο νωρίτερα καλούσαν συναδέλφους τους να βάλουν την υπογραφή τους στο κείμενο που συνέταξαν για την απόσυρση της ρύθμισης,  οι κ.κ. Χρήστος Καραγιαννίδης,  Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Πάλλης και  Χριστόφορος Παπαδόπουλος δεν θέλησαν να καταγραφεί η διαφωνία τους.

Θα πρέπει να αναφερθεί βέβαια, ότι η επίμαχη τροπολογία δεν είχε τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, γεγονός που σημαίνει ότι ενδεχόμενη δημόσια διαφωνία τους θα είχε μόνον πολιτικό συμβολισμό. Την τροπολογία υπερψήφισαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού και των ΑΝΕΛ.

Νωρίτερα, στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη επί της αρχής του αναπτυξιακού νόμου 152 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είπαν «ναι», 101 βουλευτές της αντιπολίτευσης «όχι», ενώ 12 δήλωσαν «παρών». Απουσίαζε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης που βρίσκεται στην Κρήτη για την Πανορθόδοξη Σύνοδο.