X

Καταγγελία ΝΔ για offshore στο μετοχολόγιο της “Αυγής”

Τι ειπώθηκε στην Εξααστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Τι απάντησε η Αυγή. τι ανταπάντησε η ΝΔ.

Ant1news

Απαντήσεις για τα δάνεια που έχουν δοθεί σε κόμματα και επιχειρήσεις ΜΜΕ κλήθηκε να δώσει στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Στο πλαίσιο των ερωτήσεων που δέχθηκε ο κ. Φραγκιαδάκης, η ΝΔ κατήγγειλε ότι στο μετοχολόγιο της εφημερίδας «Αυγή», υπάρχει offshore εταιρία με έδρα την Κύπρο, που κατέχει το 2,95% των μετοχών. Τόσο ο Νότης Μηταράκης όσο και ο Κώστας Τζαβάρας ζήτησαν να πληροφορηθούν το πρόσωπο του ιδιοκτήτη της εταιρίας και εάν πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο. «Το 2014 η Αυγή προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρθηκαν και σε σειρά επιστολών, όπως είπαν, του σημερινού Πρωθυπουργού προς την ΕΤΕ, στις οποίες δεσμευόταν ότι σύντομα θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ ακίνητο, που δεν θα πουληθεί ή υποθηκευθεί σε άλλον, πλην της τράπεζας. Οι “γαλάζιοι” βουλευτές επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει τέτοιο ακίνητο μέχρι και σήμερα.

Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενήμερο, σε αντίθεση με δάνεια προς άλλα κόμματα, μερικά εκ των οποίων, όπως είπε, δεν εξυπηρετούνται. Σε ότι αφορά στα δάνεια προς επιχειρήσεις ΜΜΕ, ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης είπε πως από το 2011 έως σήμερα δεν έχουν υπάρξει νέες δανειοδοτήσεις.

Η απάντηση της Αυγής

Για τακτική αντιπερισπασμού από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο η «Αυγή», με στόχο όπως αναφέρει να μην βρίσκονται στο επίκεντρο τα δάνεια εκατομμυρίων προς κόμματα που δεν εξυπηρετούνται.

Σε ότι αφορά τα ερωτήματα που τέθηκαν στην Βουλή, η «Αυγή» αναφέρει στην ανάρτηση της ότι «η Αυγή έχει μόνο ένα δάνειο από την ΕΤΕ που εξυπηρετείται κανονικά», με το σημερινό του ύψος να ανέρχεται σε 900.000 ευρώ, ενώ αναφορικά με το ζήτημα της offshore αναφέρει ότι στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του 2014 «συμμετείχαν μέσω δημόσιας εγγραφής εκατοντάδες φυσικά και ελάχιστα νομικά πρόσωπα», μεταξύ των οποίων «μία εταιρία κυπριακών συμφερόντων, η οποία αγόρασε 16.500 μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη», σημειώνοντας ότι «η εταιρία αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ΕΤΕ, με το δάνειο των 900.000 ευρώ, ή με “εγγύηση” για κάτι άλλο. Αυτό είναι όλο».

ΝΔ «Ο ΣΥΡΙΖΑ των ψεμάτων έγινε  ΣΥΡΙΖΑ των offshore»

Απαντώντας στην Αυγή, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της αναφέρει ««H ‘’Αυγή’’, το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί, μετά τις αποκαλύψεις της Νέας Δημοκρατίας, τη συμμετοχή offshore εταιρίας στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ των ψεμάτων έγινε ΣΥΡΙΖΑ των offshore. Αναμένουμε την απάντηση ποιο φυσικό πρόσωπο βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρία της ‘’Αυγής’’.