X

Βούτσης: ασκείται bullying στους υπαλλήλους της Βουλής

Πλήρη κάλυψη προσέφερε ο ΠτΒ για τα επιδόματα και τα προνόμια τους. Τι είπε για την "βροχή τροπολογιών" και την "μόνιμη" απουσία Υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ant1news

Απέρριψε ο Νίκος Βούτσης τις αιτιάσεις ότι επί ημερών του αυξήθηκε ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής, κάνοντας λόγο για «ανοησίες και βλακείες που δίνουν τροφή στο λαϊκισμό».

Όπως είπε επί προεδρίας του  ο αριθμός των υπαλλήλων είναι ίδιος ή και μικρότερος με αυτόν που υπήρχε όταν ανέλαβε, ενώ δεσμεύθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τους καταλόγους με διορισμούς προηγούμενων χρόνων, όπου –όπως ανέφερε- δημιουργούνταν νέες υπηρεσίες και νέα οργανογράμματα με σκοπό τις κομματικές προσλήψεις και το βόλεμα των ημετέρων, συγγενών και φίλων.

Κάλυψε τους υπαλλήλους στις επιθέσεις που δέχονται για δήθεν προνόμια και υπέρογκα επιδόματα, λέγοντας ότι υφίστανται bullying.

Στα σχέδια της Βουλής είναι η δημιουργία περιουσιολόγιου, με τη νομική υπηρεσία που θα έχει την εποπτεία του να έχει τον κύριο λόγο στην αξιοποίηση των ακινήτων κι αν μπορούν να ενταχθούν ή όχι στο νέο υπερταμείο.

Ο Νίκος Βούτσης τα έβαλε με τους υπουργούς που αντί να προσκομίζουν νομοθετικές πρωτοβουλίες στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού καταθέτουν πολυσέλιδες τροπολογίες, λέγοντας ότι «το πρόβλημα έχει τεθεί στην κυβέρνηση σε όλους τους δυνατούς τόνους».

Δεν άφησε ακόμη ασχολίαστο το γεγονός της απουσίας υπουργών απ τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.