X

Δρίτσας για πώληση ΟΛΠ: Οι αλλαγές δεν έγιναν στα μουλωχτά

Ευθύνες στην ΓΓ της κυβέρνησης ρίχνει ο Υπ.Ναυτιλίας. Σφοδρή αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση και διακοπή της συζήτησης για το νομοσχέδιο.

Ant1news

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για την εμπλοκή με την Cosco στο παρά πέντε της ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πετυχαίνοντας τη διακοπή της συνεδρίασης μέχρι ο Θοδωρής Δρίτσας να φέρει τις απαραίτητες αλλαγές που θα κάμψουν τις αντιδράσεις των Κινέζων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας παρεμβαίνοντας έριξε το φταίξιμο στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και το ΤΑΙΠΕΔ, ενημερώνοντας το Σώμα ότι οι βελτιώσεις που θα γίνουν βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.

Υπογράμμισε ότι, η κυβέρνηση είχε δικαίωμα αλλαγών βάσει του κυρωτικού νόμου που συνοδεύει την κύρωση παραχώρησης και πρόσθεσε ότι δεν ήταν το υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης που προχώρησε στις αλλαγές αυτές.«Αυτό συμβαίνει πάντα με κριτήριο την ορθή νομοθέτηση. Οι αλλαγές αυτές δεν έγιναν στα μουλωχτά, δεν είχαν καμία σχέση με παραβίαση των δεδομένων της συμφωνίας και κατά τη κρίση της κυβέρνησης δεν έγιναν ούτε για να παραβιάσουν τα συμφωνηθέντα ούτε για να παραβιάσουν τη συμφωνία», είπε και ξεκαθάρισε ότι σέβεται τη συμφωνία.

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης τόσο η ΝΔ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και τα άλλα κόμματα μίλησαν για εμπαιγμό της Βουλής. Η Όλγα Κεφαλογιάννη  ζήτησε να πληροφορηθεί εάν ήταν ενήμερος ο Πρωθυπουργός και έκανε λόγο για διασυρμό της χώρας, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε για κοροϊδία τον Θοδωρή Δρίτσα. «Εμείς χθες ψηφίσαμε θετικά αλλά ο Υπουργός μας κορόιδεψε. Και δεν έχουμε καταλάβει ποιος έκανε αυτό το ατόπημα. Πορτοφολάς το έκανε» είπε με αφορμή τη χθεσινή αναφορά Δρίτσα περί ταύτισης του με τον Δράκο του Κούνδουρου. «Ο Δράκος ήταν κινηματογραφικό δράμα, ενώ εδώ πρόκειται για κωμωδία», κατέληξε.

Η κυβερνητική πλειοψηφία επιχείρησε δε, να επαναφέρει στο προσκήνιο τη συνταγή ταύτισης της αντιπολίτευσης με άλλα συμφέροντα. «Με ποια πλευρά είστε; Με αυτή της ορθής νομοθέτησης ή με την άλλη πλευρά που μπορεί να είναι σεβαστή, αλλά δεν μπορεί να είναι υπέρτερη του Κοινοβουλίου;», ήταν το ερώτημα του Θοδωρή Δρίτσα προς ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη.