X

Δριμεία επίθεση Σταθάκη στη Νέα Δημοκρατία

Με αφορμή την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το α΄ εξάμηνο της Κυβέρνησης και τα έργα και τις ημέρες Βαρουφάκη.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε στη Βουλή ο Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή την πρότασή της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το α΄ εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τα έργα και τις ημέρες Βαρουφάκη.

Ο υπουργός Οικονομίας επιχείρησε να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ, τον οποίο απέφυγε να κατονομάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επικαλείται η Νέα Δημοκρατία μια φράση ενός κείμενου, κάποιου, υποστηρίζει ότι είμαστε το κόμμα της δραχμής θέλουμε έξοδο από τα ευρώ. Σας δηλώνουμε κατηγορηματικά  ότι δεν είμαστε. Και ρωτώ; Μπορεί να υπάρχει “σχέδιο Β” και σύσσωμο στο οικονομικό επιτελείο να μην έχουμε ιδέα; Σε ποιό φαντασιακό γραφείο εξυφαινόταν εν αγνοία κάτι που όλοι να αγνοούν; Με αυτά  προσπαθείτε να κάνετε πολιτική, να προτείνετε Εξεταστική Επιτροπή».

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει το σύνδρομο αναδρομής του παρελθόντος, καθώς «μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης παράγει μια φαντασιακή έκδοση του «PLAN Β» από το περασμένο καλοκαίρι και επεσήμανε ότι ποτέ δεν τέθηκε από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ θέμα εξόδου από το ευρώ.