X

Διαψεύδει τα περί φυματίωσης σε στρατόπεδο των Ιωαννίνων ο Καμμένος

Προαναγγέλλει έρευνα για τον εντοπισμό όσων διέρρευσαν αυτή την πληροφορία. Τι είπε ο αντιπρόεδρος του Σώματος ο οποίος παρενέβη στη συζήτηση.

Ant1news

Διέψευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ότι υπάρχουν κρούσματα φυματίωσης σε στρατόπεδο των Ιωαννίνων, προαναγγέλλοντας έρευνα για τον εντοπισμό εκείνων που διέρρευσαν αυτή την πληροφορία.

«Δεν υπάρχει κανένας στρατιωτικός που να έχει ασθενήσει από φυματίωση. Θα ελεγχθούν όσοι διακινούν αυτές τις πληροφορίες, σπέρνοντας τον πανικό», είπε στη συζήτηση νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα του υπουργείου του. Επικαλούμενος και σχετική ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ είπε πως όσοι έχουν κάνει εμβόλιο μαντού έχουν αντισώματα και ενδεχομένως βγαίνουν θετικοί.

Στη συζήτηση παρενέβη με την ιδιότητα του γιατρού ο Αντιπρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, διευκρινίζοντας πως είναι άλλο πράγμα να βγαίνει κανείς θετικός στο μαντού και άλλο να έχει φυματίωση.

Σημειώνεται πως και το ΚΕΕΛΠΝΟ διαβεβαίωσε πως δεν έχει καταγραφεί κρούσμα φυματίωσης σε στρατιωτικούς. Παράλληλα, ενημερώνει ότι η υγειονομική φροντίδα των στρατιωτικών παρέχεται από την Υγειονομική Υπηρεσία του Ελληνικού Στρατού, με την οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία ο οργανισμός.