X

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Γιατί ανέχεσαι τις αθλιότητες στο ΑΠΘ;

Ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν γνωρίζει την κατάσταση και αν συμφωνεί με τον κ. Τόσκα ότι είναι ελεγχόμενη η κατάσταση.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση γιατί ανέχεται τις «αθλιότητες» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξαπολύει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης  απευθύνει σειρά ερωτημάτων προς τον πρωθυπουργό, καλώντας τον να απαντήσει εάν γνωρίζει την κατάσταση και συμφωνεί με τον υπουργό του ότι είναι απολύτως ελεγχόμενη η κατάσταση, εάν ισχύουν τα δημοσιεύματα για εντολή του υπουργού να μην επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις, εάν εγκρίνει μια τέτοια εντολή και εάν θεωρεί ότι, μετά από όλα αυτά, ότι γεννούνται ποινικές ευθύνες. 

Επισημαίνει, ότι ενώ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου έχει απευθύνει έκκληση λήψης των αναγκαίων μέτρων για την προστασία του Πανεπιστημίου και ενώ εκδόθηκαν σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες, ο αρμόδιος  υπουργός - σύμφωνα με δημοσιεύματα - διέταξε τις Αστυνομικές Αρχές να μην παρέμβουν και ζητά απαντήσεις για την κατάσταση που επικρατεί. 

«Πιστεύει ο κ. πρωθυπουργός ότι μπορούμε να έχουμε ουσιαστική Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους; Θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργήσει ομαλά η Δημοκρατία όταν κάποιες επιλεγμένες ομάδες μπορούν να παραβιάζουν το νόμο σε βάρος των συμπολιτών τους και σε βάρος της δημόσιας περιουσίας χωρίς συνέπειες; Θα χαρακτήριζε ο κ. πρωθυπουργός τη συμπεριφορά αυτών των ομάδων ως παρακρατική; Θεωρεί ο κ. πρωθυπουργός συμβατές με τη Δημοκρατία τις πρακτικές του “nobordercamp” και, γενικότερα, τέτοιου είδους πρακτικές», είναι μερικά από ερωτήματα που του απευθύνει.