X

Γεννηματά: όλα στο φως

«Μόνον μέσα από την κάθαρση,  όσο επώδυνη κι αν είναι, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με αξιοπιστία για μια νέα μεταπολίτευση».

Ant1news


«Όλα στο φως! Κανείς και τίποτα στο σκοτάδι», επεσήμανε στην ομιλία της η Φ. Γεννηματά και κάλεσε την κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα να στηρίξουν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει όλα όσα έγιναν στην οικονομία από το 2001 έως σήμερα.

«Θα ήταν τεράστιο ιστορικό λάθος και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα φέρουν βαρύτατες ευθύνες αν δεν αποκαλυφθεί πλήρως τι έγινε και τι δεν έγινε στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων», είπε και πρόσθεσε πως «μόνον μέσα από την  κάθαρση,  όσο επώδυνη κι αν είναι για όλους του πολιτικούς χώρους, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με αξιοπιστία για μια νέα μεταπολίτευση».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έστρεψε τα πυρά τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς τη ΝΔ, φροντίζοντας να διατηρήσει τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ τους, λέγοντας ότι τα δύο κόμματα κερδοσκόπησαν πολιτικά στην περίοδο της κρίσης εις βάρος του ΠΑΣΟΚ αλλα και εις βάρος της χώρας. «Ο πρωθυπουργός χθες  απέφυγε τη Βουλή, επέλεξε να μείνει στο προαύλιό της. Ο στόχος του είναι προφανής: Να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν. Για να το πετύχει, δεν διστάζει να υποβιβάσει την κορυφαία δημοκρατική λειτουργία που απαιτεί συνεννόηση και συναίνεση , σε κομματική αντιπαράθεση και εργαλείο εξυπηρέτησης δικών του επιδιώξεων», είπε και του έθεσε μια σειρά ερωτημάτων, μεταξύ αυτών, κι αν διέπραξε το ατόπημα με το «plan X».

Απευθυνόμενη προς τους δυο αρχηγούς, ζήτησε καθαρές απαντήσεις για το αν θα υπογράψουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.  «Κύριε Τσίπρα, θα την υπογράψετε ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Καθαρές κουβέντες. Θα συνταχθείτε με την καθαρτήρια διαδικασία ή θα επιμείνετε στην «προστασία» της περιόδου 2004 – 2009;  Θα αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες για το 3ο Μνημόνιο και τα όσα το συνόδευσαν;», ήταν το ερώτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα και μετά στράφηκε προς τον πρόεδρο της ΝΔ. «Κύριε Μητσοτάκη, θα υπογράψετε την πρόταση μας  ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Καθαρές κουβέντες κι από σας θέλουμε. Θα συνδιαμορφώσετε μια πλειοψηφία της ειλικρίνειας ή θα συνεχίσετε στην πεπατημένη του χθες με το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό;».