X

Όξυνε τα πνεύματα στη Βουλή η “βροχή” τροπολογιών

Η Αντιπολίτευση κατηγόρησε την Κυβέρνηση για «εξευτελισμό του Κοινοβουλίου» και «απόπειρα εγκαθίδρυσης της λαθρονομοθέτησης».

Ant1news

Ένταση και υψηλούς τόνους προκάλεσε στη Βουλή η βροχή υπουργικών τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για το «έγκλημα στον κυβερνοχώρο». Η Αντιπολίτευση κατηγόρησε την Κυβέρνηση για εξευτελισμό του Κοινοβουλίου και απόπειρα εγκαθίδρυσης της λαθρονομοθέτησης.

Αφορμή στάθηκε η τροπολογία για την αναπλήρωση της απώλειας του ΕΚΑΣ, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός χθες, η οποία μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε κατατεθεί στη Βουλή. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Γιώργο Κατρούγκαλο να την αναπτύξει, προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα της Αντιπολίτευσης.

«Καλύπτουμε το 40% έως 70% των απωλειών που υπέστησαν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, ελπίζουμε στο μέλλον και με συμπληρωματικά μέτρα να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτή τη χαίνουσα πληγή στην ελληνική κοινωνία που, όπως ξέρετε, δεν ήταν αντικείμενο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης η κατάληξή της, αλλά ήταν από τα πράγματα που δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε στο πλαίσιο του αναγκαστικού συμβιβασμού του Ιουλίου της προηγούμενης χρονιάς», είπε ο υπουργός Εργασίας, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για υποκρισία και δημαγωγία.

Οι αντιδράσεις ωστόσο της Αντιπολίτευσης για τη “βροχή” τροπολογιών οδήγησαν στην απόσυρση δύο εξ αυτών, που θα επανέλθουν σε επόμενα νομοσχέδια. Η πρώτη, προέβλεπε ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα μπορεί να επιχορηγεί ΟΤΑ ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που συστήθηκαν από ΟΤΑ και μετέχουν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Η δεύτερη τροπολογία αφορούσε στην παραχώρηση για 40 χρόνια στην περιφέρεια Αττικής, έκτασης 487 στρεμμάτων στον Φαληρικό Όρμο.

Άλλη τροπολογία που κατέθεσε στο παρά πέντε η Κυβέρνηση αφορά στην προμήθεια με απευθείας ανάθεση ενσήμων ταινιών φορολογίας καπνού, με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη να σημειώνει ότι επείγει η ψήφισή της, ώστε να αναλάβει την εκτύπωση η ΤτΕ και όχι ιδιώτης. Με άλλη τροπολογία μετατίθεται για τις 15/9/2016 ο χρόνος κατάργησης του αγγελιοσήμου.