X

Σάλος από τροπολογία για ευνοϊκή μεταχείριση μεγαλοοφειλετών

Αποσύρθηκε μετά το πανδαιμόνιο που επικράτησε στη Βουλή. Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης.

Ant1news

Πανδαιμόνιο επικράτησε στη Βουλή λόγω βουλευτικής τροπολογίας που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ και προέβλεπε ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων μεγαλοοφειλετών με διπλασιασμό των δόσεων για την ρύθμιση των υποχρεώσεών τους. Η τροπολογία αποσύρθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, μετά τις αντιδράσεις σύσσωμης της Αντιπολίτευσης.

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης τόσο για το περιεχόμενο της, όσο και για το γεγονός ότι έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, υποστήριξε ότι έφτασε εσπευσμένως στη Βουλή για να διευκολυνθούν επιχειρήσεις λόγω των capital controls.

Την ρύθμιση είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Κωνσταντίνος Μορφίδης και προέβλεπε ότι «βεβαιωμένες οφειλές στα τελωνεία που προέρχονται από δηλώσεις προϊόντων που υπάγονται σε Ε.Φ.Κ., οι οποίες υποβλήθηκαν από 1.6.2015 έως 31.8.2015, δύνανται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, να ρυθμίζονται από 2 έως και σε 48 δόσεις», έναντι 12 δόσεων που προβλέπει το ισχύον καθεστώς ή 24 εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται από έκτακτη αιτία.