X

Συναίνεση για τις αιτιολογημένες απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία ζητά ο Φίλης

Ο υπουργός Παιδείας επικαλέστηκε, μάλιστα, τους Ράλλη, Παπανούτσο και Παύλο Μπακογιάννη καλώντας τα κόμματα να την υπερψηφίσουν.

Ant1news

Συναίνεση για την υπερψήφιση της ρύθμισης που αφορά στην επαναφορά των αιτιολογημένων απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση ζήτησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης την ώρα που έξω από τη Βουλή διαδήλωναν ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων. 

Ο Νίκος Φίλης επικαλέστηκε μάλιστα, τους Ράλλη, Παπανούτσο και Παύλο Μπακογιάννη καλώντας τα κόμματα να την υπερψηφίσουν.

Προσλήψεις 9.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Φίλης, εκτιμώντας παράλληλα, ότι φέτος θα προσληφθούν και 20.800 αναπληρωτές καθηγητές. «Η ρύθμιση που «κατηγορείται για σοβιετοποίηση» της εκπαίδευσης, είναι εκείνη που θεσπίσθηκε επί κυβέρνησης Καραμανλή με υπουργό τον Γεώργιο Ράλλη και με τον Ευάγγελο Παπανούτσο να την υποστηρίζει», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, προανήγγειλε προσλήψεις 9.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, ενώ εκτίμησε ότι φέτος θα προσληφθούν και 20.800 αναπληρωτές καθηγητές. Πρόσθεσε ακόμη, ότι 24 εκατ. βιβλία βρίσκονται στα σχολεία από τα μέσα Αυγούστου, όταν επί υπουργίας Διαμαντοπούλου τα παιδιά έκαναν μαθήματα μέχρι τα Χριστούγεννα με φωτοτυπίες.