X

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Ντρέπομαι που άνθρωποι μεταφέρονται στα νοσοκομεία με αγροτικά

Ηχηρή παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ηγουμενίδη, για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, στις απομακρυσμένες περιοχές.

Ant1news

Ηχηρό ράπισμα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνιστά η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη στη Βουλή για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των κατοίκων ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών.

«Ως γιατρός και ως βουλευτής ντρέπομαι να υπάρχουν άνθρωποι που μεταφέρονται στα νοσοκομεία σε αγροτικές καρότσες», είπε στη Βουλή και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν το ΕΚΑΒ να ζητά να συμπληρώνονται όλες οι βάρδιες για να λειτουργήσει.

«Δεν μπορεί το ΕΚΑΒ να ζητά 17 άτομα για να λειτουργήσει», είπε, προτείνοντας συνεργασία με άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, που έχουν οδηγούς, όπως για παράδειγμα η Πυροσβεστική.

Στο πλευρό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε και ο Κώστας Κοντογεώργος από τη ΝΔ που ανέφερε πως υπάρχουν ορεινές περιοχές που είναι πολύ δύσκολη η μεταφορά, όπως συμβαίνει στο δήμο Αγράφων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να κινδυνεύουν.

Ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ υπογράμμισε πως χρειάζεται οδική περιφερειακή σύνδεση των ορεινών όγκων, καθώς υπάρχουν μεν κέντρα υγείας αλλά όχι ασθενοφόρα.