X

Βουλή: Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους για τη σύμβαση της επένδυσης στο Ελληνικό

Για «ήττα» μίλησε ο Μπαλτάς. Το νομοσχέδιο προσφέρεται για «άγριο τρολάρισμα» δήλωσε ο Γεωργιάδης. Μόνο το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσουν.

Ant1news

​Ανελέητο σφυροκόπημα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχεται στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού από την Lamda Development.

Με εξαίρεση το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή που καταψηφίζουν τη σύμβαση, τα κόμματα της αντιπολίτευση εξαπολύουν δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση μιλούσε για μέγα σκάνδαλο και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

Η κυβέρνηση δια στόματος Αριστείδη Μπαλτά αναγνώρισε «ήττα», ενώ ο Αλέκος Φλαμπουράρης επεσήμανε ότι η τροποποιητική σύμβαση επέφερε σημαντικές βελτιώσεις σε όσα είχαν αρχικά συμφωνηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Χαίρομαι που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήραν πίσω τα όσα έλεγαν περί σκανδάλου, αλλά δεν αρκεί να ψηφίσουν «ναι» στο νομοσχέδιο, αλλά και να καταλάβουν γιατί η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς κατέστρεψε την Ελλάδα», είπε στην ομιλία του ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο προσφέρεται για «άγριο τρολάρισμα». Μίλησε για το μεγάλο δώρο του Αλέξη Τσίπρα να ξεφτιλίζει την Αριστερά για τα επόμενα 50 χρόνια.

Για τη συμβολή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που στήριξε –όπως είπε- με συνέπεια την επένδυση, έκανε λόγο ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που υποστήριξε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για το έργο αυτό συμπίπτει με το τέλος της παραγωγής σανού από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και με το τέλος των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για αυτήν την μεγάλη επένδυση.

Για "τεράστια κωλοτούμπα" του ΣΥΡΙΖΑ στο έργο αυτό, μίλησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, το κόμμα του οποίου καταψηφίζει την συμφωνία. Κατά τάσσεται και η Χρυσή Αυγή.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί αργά το απόγευμα από την Ολομέλεια της Βουλής.