X

Κόντρα Άδωνι – Σκουρλέτη στη Βουλή για το νερό

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον υπουργό Περιβάλλοντος ότι κάνει τα πάντα για "την καρέκλα". Έκανε πίσω ο Τσιρώνης. Γιατί δεν θα καταψηφίσει τελικα;

Ant1news

Ικανοποιημένος από τη νομοτεχνική βελτίωση του υπουργού Οικονομικών στο ζήτημα της ΕΥΔΑΠ δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης που για μερικές ώρες –μαζί με τον Γιώργο Δημαρά- «απειλούσαν» πως θα καταψηφίσουν την επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου.

Μετά το «μασάζ» στο Μέγαρο Μαξίμου ανέβηκε στο βήμα για να εξηγήσει στους Οικολόγους Πράσινους πως είναι πλήρως καλυμμένοι με αυτή τη βελτίωση και ως εκ τούτου θα ψηφίσουν τη ρύθμιση.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Τσιρώνης ξεκαθάρισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ότι «επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν θα γίνει πώληση του νερού». «Είναι σύσσωμα τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντίθετα στην πώληση του νερού», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα παραδείγματα σε παγκόσμια κλίμακα δείχνουν ότι όπου το νερό πουλήθηκε αυτό είχε ως αποτέλεσμα είτε την αύξηση της τιμής του αγαθού, είτε τη μείωση της ποιότητας του.

«Εσείς που δίνετε αγώνες δήθεν για την οικολογία, αν σας πει ο Τσίπρας θα πάρουμε ελικόπτερα με μπετονιέρες και θα ψεκάζουμε τα δάση, ναι θα πείτε και θα ψηφίσετε, είστε ανθρωπάκια πολιτικά και νοιάζεστε μόνον για την καρέκλα σας», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον Πάνο Σκουρλέτη να τον καλεί να ανακαλέσει.

«Μια ζωή αγώνα και τα δίνεις όλα... Εγώ παραιτήθηκα όταν διαφώνησα, μια καρέκλα μας χωρίζει από εσάς... Ο Λαφαζάνης ήταν ιδεολόγος, η Ζωή ήταν ιδεολόγος, εσύ για την καρέκλα...», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τη νομοτεχνική βελτίωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο επίμαχο άρθρο για τις δημόσιες επιχειρήσεις που εντάσσονται στο Υπερταμείο, προστίθεται η φράση «με την επιφύλαξη των περιορισμών που προκύπτουν από το Σύνταγμα και τον σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις».