X

Βουλή: Μετωπική κυβέρνησης – ΝΔ στην προ ημερησίας για την Παιδεία

Σε εφ’όλης της ύλης σύγκρουση αναμένεται να μετατραπεί η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών. Τα ζητήματα που «καίνε».

Ant1news

Σε υψηλούς τόνους και εφ’όλης της ύλης αναμένεται η αντιπαράθεση που θα διεξαχθεί σήμερα στη βουλή,  ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία.

Το αίτημα για τη συζήτηση έχει υποβάλει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από την 1η Αυγούστου. Το θέμα εκ των πραγμάτων εκρηκτικό, πόσω μάλλον μετά από την απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τις αλλαγές στο πρόγραμμα διδασκαλίας των Θρησκευτικών και τη σύγκρουση που ακολούθησε με την Εκκλησία.

Αν και το Μαξίμου «άδειασε» τον Νίκο Φίλη για την επιθετική του στάση έναντι της Εκκλησίας – για τις αναφορές του στη χούντα και την κατοχή – αναφορικά με την ουσία του πράγματος, το πρόγραμμα διδασκαλίας των Θρησκευτικών, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τον στηρίξει. Άλλωστε, οι προωθούμενες αλλαγές έχουν την έγκρισή του.

Όμως, παρά το ότι η συζήτηση θα γίνει για την Παιδεία, δύσκολα θα περιοριστεί σε αυτήν, με τα μέτωπα να είναι να είναι ανοικτά σε πολλά πεδία, με κυρίαρχο αυτό των τηλεοπτικών αδειών και του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.

Στην ατζέντα των ζητημάτων για τα πιθανά πεδία σύγκρουσης βρίσκεται και η οικονομία, το πόρισμα για την Attica Bank και η Τράπεζα της Ελλάδος και το Προσφυγικό.

Κάτω από αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται η σημερινή συζήτηση στη Βουλή να μετατραπεί σε μετωπική κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης.