X

“Μετωπική” Τσίπρα - Μητσοτάκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Βολές εκατέρωθεν στον απόηχο της αποχώρησης Καλογρίτσα. Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση απο την Φώφη Γεννηματά.

Ant1news

Σκληρή κόντρα και για τις τηλεοπτικές άδειες είχαν στην Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί, στον απόηχο της αποχώρησης Καλογρίτσα κι ενώ απομένουν δύο ημέρες για την κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε κατά της Αντιπολίτευσης και δη της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως έκανε ότι μπορεί για να μην διενεργηθεί και ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, ενώ αναφέρθηκε και στις αποκαλύψεις και καταγγελίες για προνομιακή αντιμετώπιση του επιχειρηματία Καλογρίτσα.

«Μετά είπαν ότι ο διαγωνισμός έγινε για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας για το ΣΥΡΙΖΑ TV, ζήτησε διευκόλυνση δεν του δόθηκε και έφυγε. Σε αυτόν τον τόπο ο νόμος ισχύει για όλους. Πάει κι η καραμέλα αυτή. Τώρα τι έχετε να πείτε;» είπε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και συνέχισε: «ρυθμίζεται το τοπίο με έγγραφα προσβάσιμα, με πολλές δικλείδες ασφαλείας, διότι εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μηστοτάκης έκανε λόγο για «ομιλία γραμμένη πριν από τρεις μήνες» και σημείωσε πως «δεν έχετε ακούσε τίποτα το τελευταίο διάστημα για τις άδειες και για τον κ. Καλογρίτσα. Δεν έρχεστε ως κατήγορος στο θέμα της διαπλοκής, αλλά ως απολογούμενος». «Κύριε Τσίπρα ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα θέματα της Παιδείας και όχι πώς θα ελέγξετε εσείς το τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει ακόμη και στο θέμα της Παιδείας.

Γεννηματά: Υπάρχει Εισαγγελέας σε αυτόν τον τόπο;


Επίθεση στην Κυβέρνηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε και η Φώφη Γεννηματα λέγοντας προς τον Αλέξη Τσίπρα «έρχεστε τώρα να μας πουλήσετε νομιμότητα και κουνάτε το δάχτυλο για τις παρανομίες της δικής σας κυβέρνησης, ενώ η «φούσκα» της δήθεν νομιμότητας στον διαγωνισμό έσκασε στα δικά σας χέρια που είχε ως αποτέλεσμα να «πέσει μαύρο» στο ΣΥΡΙΖΑ Channel».

«Μας μιλάτε για τρίγωνο διαπλοκής, μα το τρίγωνο αυτό είναι η Κυβέρνηση, η Τράπεζα Αττικής και ο δικός σας εργολάβος που χρηματοδοτήσατε για να φτιάξει το δικό σας κανάλι, γιατί θέλετε να ελέγξετε την ενημέρωση», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε μια σειρά λόγων για τους οποίους, όπως είπε, «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι διάτρητος», καταλήγοντας «είναι η ώρα να παρέμβει ο Εισαγγελέας και αναρωτιέμαι, για άλλη μια φορά, «υπάρχει εισαγγελέας σε αυτόν τον τόπο; Θέμα υπάρχει με τον διαγωνισμό και διότι υποψήφιοι, αμέσως μετά το τέλος του, έλεγε ότι «εκπλήρωσε την αποστολή του». Τι εννοούσε;»

 

Διευκρινίσεις μετά τον σάλο που ξέσπασε από αναφορές του για στήριξη στην Κυβέρνηση από τον τηλεοπτικό σταθμό Καλογρίτσα, έδωσε μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ο Στέλιος Κούλογλου.

«Προφανώς θα ήθελε να μην είναι όλα τα κανάλια τόσο εχθρικά όσο σχεδόν όλα τα σημερινά κανάλια.Ποτέ δεν είπα ότι υπάρχει συμφωνία Κυβέρνησης-Καλογρίτσα ή στελεχών της Κυβέρνησης με τον Καλογρίτσα. Σε αυτό η Κυβέρνηση απέτυχε, αλλά βγήκε κερδισμένη, γιατί το παιχνίδι έγινε με καθαρούς όρους» είπε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ενώ όλοι αναμένουν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συνέρχεται την Παρασκευή για να κρίνει αν ο διαγωνισμός είναι συνταγματικός ή πρέπει να ακυρωθεί, ο Ιβάν Σαββίδης δηλώνει έτοιμος να καταβάλλει την πρώτη δόση και αφήνει αιχμές κατά του Δημήτρη Κοντομηνά.

Στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης βρίσκονται για τρίτη ημέρα εκπρόσωποι υφιστάμενων σταθμών που δεν πήραν άδεια, προκειμένου να δουν το υλικό κατά την διάρκεια της δημοπρασίας που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, ενώ μετά από κάλεσμα του συνδικαλιστικού τους οργάνου, τεχνικοί τηλεόρασης κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή.