X

Νέες θέσεις δικαστικών λειτουργών με υπουργική τροπολογία

Αυξάνονται κατά 30 οι θέσεις των δικαστικών λειτουργών της Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Πώς κατανέμονται οι θέσεις.

Ant1news

Αυξάνονται κατά 30 οι θέσεις των δικαστικών λειτουργών της ποινικής και διοικητικής Δικαιοσύνης

Τροπολογία που προβλέπει την αύξηση κατά 30 των θέσεων δικαστικών λειτουργών της Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης, κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία που υπογράφουν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος  και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το 2020 και εξής προκύπτει ετήσια δαπάνη περίπου 1,3 εκατ. ευρώ από την καταβολή της μισθοδοσίας (διαφορά αποδοχών λόγω προαγωγών και νέες προσλήψεις) στους δικαστικούς λειτουργούς που θα καταλάβουν τις 30 θέσεις.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην Ποινική Δικαιοσύνη από 1/12/16 αυξάνονται κατά 2 οι θέσεις των Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, κατά 3 των Εισαγγελέων Εφετών και κατά 2 των Εισαγγελέων Πρωτοδικών. Από 1/1/17 αυξάνονται κατά 5 οι θέσεις των Αντιεισαγγελέων Πρωτοδικών-Παρέδρων Εισαγγελίας.

Στη Διοικητική Δικαιοσύνη από 1/1/17 αυξάνονται κατά 8 οι θέσεις Παρέδρων-Πρωτοδικών, ενώ από 16/9/17 αυξάνονται κατά 2 οι θέσεις των Προέδρων Εφετών και κατά 8 των Εφετών.