X

Μητσοτάκης: Μην διανοηθείτε να επαναφέρετε την πραξικοπηματική τροπολογία Παππά

Έκανε λόγο για αυταρχική κυβέρνηση, με μόνο μέλημα την παραμονή στην εξουσία, ενώ μίλησε για απαράδεκτες μεθοδεύσεις με σκοπό την άσκηση πίεσης σε δικαστές εν όψει της διάσκεψης του ΣτΕ.

Ant1news

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, εν όψει της επικείμενης Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια αυταρχική κυβέρνηση, με μόνο μέλημα την  παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος .

Μην δημιουργείται πρόβλημα δημοκρατίας την ώρα που υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η χώρα βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, με ακραίες μεθόδους από την κυβέρνηση, που προσβάλλουν το κράτος δικαίου.

Παράλληλα, μίλησε για απαράδεκτες μεθοδεύσεις με σκοπό την άσκηση πίεσης σε δικαστές εν όψει της διάσκεψης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως είπε, αυτές οι μεθοδεύσεις παραπέμπουν σε παρακράτος ανομίας και όχι σε Κράτος Δικαίου.

Αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, τη χαρακτήρισε πραξικοπηματική και κάλεσε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, να την επαναφέρει.

Το μαύρο στην πολυφωνία και την ενημέρωση δεν θα περάσει, διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε να επιστρέψουν στο ΕΣΡ οι συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές του και μετά να ξεκινήσει η κουβέντα για την σύνθεσή του, και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για καμία συναίνεση.

Η απάντηση Παππά 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας παίρνοντας το λόγο μετά την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ, στην Ολομέλεια, απάντησε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να έχει το δικό της πολιτικό στίγμα, επιλέγει για άλλη μια φορά να είναι ουρά των συμφερόντων» και απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «η υποχρέωσή σας να συμβάλλετε στην νόμιμη συγκρότηση του ΕΣΡ και στην λειτουργία του, δεν είναι υπό αίρεση κι ούτε μπορεί να μπαίνει υπό όρους».

«Έχει ολοκληρωθεί ένας διαγωνισμός, έχετε ακόμη μια δυνατότητα ώστε να μπορέσουμε να πάμε σε μια σύνθεση που εκφράζει τους πάντες» προσέθεσε, επισημαίνοντας σε υψηλούς τόνους: «Ο δικός μας νόμος είχε τις περισσότερες αρμοδιότητες για το ΕΣΡ, επιλέξατε συνειδητά να το υπονομεύσετε και τώρα πληρώνετε τις συνέπειες αυτών των πολιτικών επιλογών».