X

Βούτσης: η απόφαση του ΣτΕ δεν είναι μια ουδέτερη απόφαση

Τι είπε για την αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Το μήνυμά του προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πως σχολίασε την υποψηφιότητα Πολύδωρα.

Ant1news

«Όλοι θα κριθούμε αύριο σχετικά με τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφορικά με την προγραμματισμένη για την Δευτέρα διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84, σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει λύση αύριο θα ξαναβρεθεί σύντομα η ευκαιρία , στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και η κυβέρνηση θα επανέλθει.
«Αύριο το απόγευμα θα ξέρουμε (και πολύ αυτό το φοβάμαι...) μήπως ανεξάρτητου οποιασδήποτε σύνθεσης, υπάρχει άλλη στρατηγική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Αναφορικά με την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για την θέση του προέδρου στο ΕΣΡ είπε πως «έχουμε εκτιμήσει την στάση που έχει κρατήσει τα τελευταία χρόνια σε πολύ συγκεκριμένα γεγονότα», ενώ για τις αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, είπε ότι: «τα κόμματα θα μπορούσαν να είχαν προτείνει δικά τους πρόσωπα και δεν το έκαναν και τώρα νομίζουν ότι είναι η χρυσή ευκαιρία για να βρεθεί η κυβέρνηση σε κρίση».

Σχετικά με την αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «πρέπει να γνωρίζουν όλοι και για αυτό αύριο θα είμαι πολύ αυστηρός αφού μερικοί δεν καταλαβαίνουν μόνο από το καλοπροαίρετο όλων μας, ότι το σύνταγμα υποχρεώνει, το σύνταγμα δεν κάνει έκκληση. Όταν λέει περί 4/5, ή όταν τώρα το ΣτΕ λέει κοιτάξτε πρέπει να πάει οπωσδήποτε μέσα από εκεί...αυτή η οδός είναι υποχρεωτική».

Και πρόσθεσε ότι «μέσα στην πρόταση την οποία έχουμε υποβάλλει υπάρχουν πρόσωπα από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, από το Ποτάμι, θα γίνουν μέχρι αύριο και αλλαγές, απλώς επαναλαμβάνω είναι πολιτική η κόντρα για να βρεθεί η κυβέρνηση σε δύσκολη θέση».

Σημείωσε ακόμα ότι «αυτό δεν μπορούσαν να το κρίνουν οι δικαστές, διότι δεν κάνουν κατεξοχήν πολιτική κρίση, ασχέτως αν εκ του αποτελέσματος γέρνουν στην μια ή την άλλη πλευρά. Αυτό δεν μπορούν να μετρήσουν οι δικαστές ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη προσπάθεια να μπλοκαριστεί αυτή η ιστορία και να παραμείνουν οι νυν καναλάρχες σε μια δεσπόζουσα θέση».

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ακόμα ότι η απόφαση του ΣτΕ θα κάνει να εκδοθεί πάνω από ενάμισι μήνα και τόνισε πως «είναι προφανές, ότι εφόσον από 31/12 του 15 δεν υπάρχει νόμιμο καθεστώς αδειοδότησης, χρειάζεται μεταβατικό στάδιο».

Ο πρόεδρος της Βουλής, χαρακτήρισε πολιτική την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και όχι ουδέτερη.
«Η απόφαση του ΣτΕ είναι σαφές ότι δεν είναι μια ουδέτερη απόφαση και ελήφθη χωρίς να ληφθεί υπόψιν ότι το μπλοκάρισμα δεν υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης. Δεν μας άφηναν να βγει ΕΣΡ είναι τόσο απλό», ανέφερε χαρακτηριστικά.