X

Ερντογάν και Ράμα “άναψαν” φωτιές στη Βουλή

"Πυρά" στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για τις «εμπρηστικές» δηλώσεις Ερντογάν και Ράμα. Τι απαντά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Οι «εμπρηστικές» δηλώσεις Ερντογάν και Ράμα και η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης βρέθηκαν στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, όσο και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, καταλόγισαν στην κυβέρνηση ανικανότητα στη διαχείριση του ζητήματος.

«Δυναμίτη στα θεμέλια των συνθηκών», χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν ο Νίκος Δένδιας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποβάθμιση μιας μέγιστης απειλής, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος καταλόγισε έλλειμμα ενημέρωσης στο ΥΠΕΞ, ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και αναρωτήθηκε μήπως η κυβέρνηση κοιμάται.

«Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν είχε επιβεβαίωση της είδησης», σχολίασε η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, προσθέτοντας πως η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν σαφής. Αντέδρασε ο Α. Λοβέρδος με την ίδια να επιμένει πως ποτέ δεν είπε ότι ο Δ. Τζανακόπουλος δεν γνώριζε τις δηλώσεις.

«Είμαστε κάθετοι απέναντι στα απαράβατο εθνικών μας συνόρων και δικαίων», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς και πρόσθεσε ότι τα ζητήματα που θέτει η Αλβανία έχουν κλείσει οριστικά για την Ελλάδα.