X

Μουζάλας: αν φύγουν τώρα οι πρόσφυγες από τα νησιά θα έρθουν πολλαπλάσιοι από την Τουρκία

Παραδέχθηκε ότι οι ρυθμοί χορήγησης ασύλου είναι αργοί. Η αποχώρηση θα γίνει σταδιακά, είπε. Ονομάτισε τη Χρυσή Αυγή ως υποκινητή των επεισοδίων. Κόντρα με τον Σεβαστάκη.

Ant1news

Τη λύπη του για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού και της γιαγιάς του στο hot spot της Μόριας εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Μουζάλας, απευθύνοντας έκκληση στους κατοίκους των νησιών, να βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για αυτούς τους ανθρώπους.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη και του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ανέφερε ότι τα νησιά δεν θα απεγκλωβιστούν άμεσα γιατί κινδυνεύει να καταπέσει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας.

«Αν φύγουν τώρα προς την ενδοχώρα θα έρθουν πολλαπλάσιοι από την Τουρκία», είπε και συμπλήρωσε ότι θα αποχωρήσουν σταδιακά, αρχής γενομένης από τις ευάλωτες ομάδες, όπως ηλικιωμένοι και παιδιά. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αντιδράσεις και κοινωνική δυσφορία, ονοματίζοντας ως υποκινητή των επεισοδίων τη Χρυσή Αυγή.

Ομολόγησε ότι οι ρυθμοί χορήγησης ασύλου είναι αργοί, καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό και διαβεβαίωσε ότι από τον Δεκέμβριο -με τις νέες προσλήψεις- θα υπάρξουν 100- 200 επιστροφές την εβδομάδα.

Αίσθηση ωστόσο, προκάλεσε η «επιθετική» του στάση απέναντι στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη, εγκαλώντας τον ότι συντάχθηκε με τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη και όχι τον Περιφερειάρχη, αλλά και για το γεγονός ότι δήλωσε άγνοια για το ποσό των 75 ευρώ το άτομο για κάθε ημέρα, που ζητούσαν ξενοδόχοι για να δώσουν δωμάτια σε ευάλωτες ομάδες.