X

Κόντρα Γεωργιάδη - Γεροβασίλη για την Κουμουνδούρου

Για ακίνητο φάντασμα στην εφορία έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Κυβέρνησης.

Ant1news

 

Νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης κυβέρνησης – ΝΔ προκάλεσε στη Βουλή η υπόθεση του ακινήτου φάντασμα για την εφορία –όπως κατήγγειλε η αξιωματική αντιπολίτευση- στην πλατεία Κουμουνδούρου που στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αποδείχθηκε του κινήματος δεν δηλώνω και πως αυτό δείχνει και λίγο απατεωνιά. «Εσείς δεν ήσασταν του κινήματος δεν πληρώνω, αλλά του κινήματος δεν δηλώνω… Κάνετε όλα όσα κατηγορούσατε τους πολιτικούς σας αντιπάλους.. Αυτό σημαίνει ότι είστε και λίγο απατεώνες», είπε προκαλώντας την αντίδραση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη.

«Απατεώνας λέγεται αυτός που συνειδητά πήρε δάνεια που δεν μπορεί να τα εξοφλήσει, ούτε καν να τα ρυθμίσει», υποστήριξε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση παλεύει να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. «Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα δούμε τι θα πει ο λαός», σχολίασε στην αναφορά του αντιπροέδρου της ΝΔ πως οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες.

Εν τω μεταξύ ερώτηση, προς τον πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Στ. Κοντονή, κατέθεσαν 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για μια σειρά από ζητήματα που εγείρονται ως προς το κτήριο, στο οποίο στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απευθύνουν προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς τα παρακάτω, μεταξύ άλλων, ερωτήματα:

  • Αν είναι ορθή η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη ότι το κτήριο αποκτήθηκε το 2016, με ποια έννομη σχέση χρησιμοποιούσε το ακίνητο τα προηγούμενα χρόνια;
  • Έχουν καταβληθεί ενοίκια και έχει πληρωθεί φόρος εισοδήματος για το πραγματικό ή τεκμαρτό ενοίκιο;
  • Έχουν πληρωθεί φόροι μεταβίβασης για την απόκτηση του κτηρίου;
  • Έχει πληρωθεί και πότε ο αναλογούν Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π., ΕΤΑΚ, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.) για τα έτη 2001 - 2016;