X

Επίθεση Βούτση σε Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων

Για την αποχή τους από την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Αιχμές για Σόιμπλε και δανειστές.

Ant1news

Ευθεία επίθεση σε Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων που επέλεξαν την αποχή από την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία για το εφάπαξ επίδομα σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρεμβαίνοντας στη συζήτηση αναρωτήθηκε εάν είναι τόσο κακό να υπάρξει ένα μέτωπο από όλα τα κόμματα σε εκείνους που θέλουν να επιβάλλουν ένα περιβάλλον ασφυξίας στη χώρα και πρόσθεσε η σημερινή ψηφοφορία δεν συνιστά πλαστή συναίνεση στην κυβέρνηση. «Φεύγετε ένας-ένας για να μην γίνετε κομπάρσοι του Τσίπρα;», είπε μετά τη σχετική αναφορά του Σταύρου Θεοδωράκη που επιβεβαίωσε στην ομιλία του ότι το Ποτάμι θα απέχει.

Στην παρέμβασή του ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε πως η ονομαστική ζητήθηκε γιατί κάποιοι, που δεν θέλησε να ονοματίσει (εννοώντας προφανώς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε) αποτελούν μόνιμη πληγή για τη χώρα, με τις τρικλοποδιές που βάζουν σε αυτονόητα θέματα.

Ζήτησε ακόμη, από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να πουν έναν καλό λόγο για τη χώρα ή έναν κακό για αυτούς που επιβάλλουν τα σκληρά μέτρα, προκαλώντας την αντίδραση του Γρηγόρη Ψαριανού που ακούστηκε να λέει ότι στο Ποτάμι το έχουν πράξει πολλές φορές.

Την αποχή επέλεξε και η Ένωση Κεντρώων, με τον Βασίλη Λεβέντη να μιλά για “α λα καρτ” πρόσκληση προς συναίνεση του Τσίπρα και να καλεί την Κυβέρνηση να βγάλει μόνη της το φίδι από την τρύπα.