X

Μουζάλας: έχουμε ευθύνη για την άσχημη κατάσταση στα hot spot

Αυτοκριτική από τον Γιάννη Μουζάλα για τις απάνθρωπες, λόγω και του καιρού, συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα νησιά.

Ant1news


Άναψε καυγάς στη Βουλή για τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα νησιά λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Η κατάσταση στη Μόρια είναι πολύ δύσκολη, θαμμένοι κάτω από το χιόνι είναι οι πρόσφυγες και ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας που δέχεται σφοδρή κριτική, δεν μπόρεσε παρά να αναγνωρίσει ότι η κατάσταση είναι πράγματι άσχημη.  

Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ανέλαβε την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ωστόσο, βολές στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε τοπικά στελέχη της ΝΔ που αντέδρασαν –όπως είπε- στη δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας και κέντρων κλειστού τύπου.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η αντιπαράθεση των κυρίων Μουζάλα και Βαρβιτσιώτη που κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο για ψεύδη. Ανικανότητα στη διαχείριση του προβλήματος καταλόγισε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Γιάννης Μουζάλας κάλεσε τους νησιώτες να μην πέφτουν θύματα της προπαγάνδας που αναφέρει ότι πρέπει να φύγουν οι μετανάστες, γιατί έτσι θα καταπέσει η συμφωνία με την Τουρκία και οι ροές θα αγγίξουν τα περυσινά επίπεδα.