X

Πρόγραμμα για παραμονή των παιδιών στα σχολεία μέχρι τις 20:00

Πρόκειται για έναν συνδυασμό του ολοήμερου σχολείου και των ΚΔΑΠ. Η Θεανώ Φωτίου ανακοίνωσε και την ίδρυση περισσότερων βρεφικών σταθμών.

Ant1news

Ανασχεδιασμό του θεσμού των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) προανήγγειλε στη Βουλή η Θεανώ Φωτίου, διευκρινίζοντας ότι τα παιδιά θα μπορούν να παραμένουν στα σχολεία έως και τις 8 το βράδυ.

Πρόκειται επί της ουσίας για έναν συνδυασμό του ολοήμερου σχολείου και των ΚΔΑΠ. Για «πλέγμα παροχών - υπηρεσιών με επίκεντρο το παιδί», μίλησε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πρόσθεσε πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα παιδιά θα μένουν στο σχολείο έως τις 4 μμ και στη συνέχεια θα απασχολούνται στα ΚΔΑΠ που θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία.

«Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 μμ και στις 4 μμ θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρυσι δώσαμε 29 εκατ. και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 8 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ», είπε η κ. Φωτίου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτής της ΝΔ Κώστα Κατσαφάδου.

Επίσης, ανακοίνωσε «πολύ σύντομα την ίδρυση περισσότερων βρεφικών σταθμών». Όπως είπε, το περσινό σύστημα του voucher, όπου «δώσαμε για πρώτη φορά το δικαίωμα 45.000 χιλιάδες παιδιά να πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς», αναδείχθηκε «αυτό που ήταν κρυμμένο κάτω από το χαλί, ότι δηλαδή η χώρα δεν έχει βρεφικούς σταθμούς».