X

Δριμεία κριτική στον Μουζάλα για σπατάλες στο Προσφυγικό

Απαντήσεις για τη διαχείριση των κονδυλίων ζητούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Ant1news

Στο “στόχαστρο” της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού μπήκε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, από τον οποίο ζητούνται απαντήσεις για τη διαχείριση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με επίκαιρη ερώτηση του στη Βουλή κάνει λόγο για σπατάλες και παντελώς ανοργάνωτη διαχείριση του προσφυγικού, χαρακτηρίζοντας εξοργιστικό και απαράδεκτο το γεγονός ότι σήμερα 320 εργαζόμενοι σε πέντε δήμους του προγράμματος δεν έχουν καν αντικείμενο εργασίας, γιατί οι δομές της περιοχής τους έχουν κλείσει.

Την ίδια ώρα οι κ.κ. Δανέλλης και Μπαργιώτας με ερώτηση τους κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι προσέλαβε εργαζόμενους που δεν εμφανίζονται στις προσφυγικές δομές. «Το χάος που επικρατεί στις δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων αποκαλύπτουν τα όσα καταγγέλλουν με γραπτή τους ερώτηση 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, επικαλούμενοι μαρτυρίες και αναφορές εργαζομένων και εθελοντών στις εν λόγω δομές», αναφέρουν.