X

Μητσοτάκης: Εκλογές για βγει από την ομηρία Τσίπρα η Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Βουλής. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» είπε χαρακτηριστικά.

Ant1news

Του Δημήτρη Κοτταρίδη

Το αίτημα του για εκλογές επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως το δίλημμα πλέον είναι από τη μία το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ,  «ένα καθεστώς αποτυχίας και διαπλοκής και διορισμών» όπως το χαρακτήρισε και από την άλλη η Ελλάδα της προοπτικής και της αλήθειας. 

Όπως είπε, σήμερα συγκρούονται ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός και από την άλλη όλες οι δυνάμεις του μέτρου και της λογικής που θέλουν να πάει η χώρα μπροστά. Έστειλε μήνυμα και σε άλλα κόμματα του κοινοβουλίου τονίζοντας πως θα κριθούν από το πώς θα τοποθετηθούν σε αυτή τη διαχωριστική γραμμή. Ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να κρατά όμηρο την Ελλάδα και του ζήτησε να αφήσει τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του.

«Οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα. Είναι μέρος της λύσης του προβλήματος. Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση να υλοποιήσει την επιστροφή στην κανονικότητα» είπε καταγγέλλοντας τον κ. Τσίπρα πως δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα.

Όπως είπε η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την  άγρια φορολόγηση να  πνίγει κάθε παραγωγικό Έλληνα. Εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι στόχοι του προϋπολογισμού δύσκολα θα επιτευχθούν ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως καθυστερεί να  κλείσει την αξιολόγηση η οποία, όπως είπε, θα έπρεπε να είχε κλείσει από πέρσι τον Φεβρουάριο. 

 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύεται με το ένα μάτι στραμμένο στους πιστωτές και το άλλο στις συνιστώσες. «Τη μία στέλνετε επιστολές στο ΔΝΤ ζητώντας την παραμονή του και μετά με non paper ζητάτε  την αποχώρησή του. Πιστεύετε ότι  ο χρόνος δουλεύει υπέρ της χώρας. Κάθε φορά που καθυστερείτε ο λογαριασμός μεγαλώνει» είπε, τονίζοντας πως τα όρια εξαντλούνται και η κλεψύδρα αδειάζει.

«Όσο καθυστερούμε τόσο αναβάλλουμε την ανάκαμψη της οικονομίας» είπε, προσθέτοντας πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ‘17 θα κριθεί και η πορεία της χώρας μετά το '18.

«Δεν μπορείτε να οδηγήσετε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και δεν μπορείτε να διασφαλίσετε ότι στα μέσα του ’18, όταν λήξει το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές» τόνισε, προσθέτοντας πως αναβιώνουν τα σενάρια του grexit.

Μάλιστα έκανε λόγο για δίλημμα τέταρτο μνημόνιο απροσδιόριστης διάρκειας ή επαναφορά σχεδίων για έξοδο Ελλάδας από Ευρωζώνη.  «Σήμερα είναι περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα περιορίσει τις τεράστιες ανισότητες που προκάλεσαν οι πολιτικές σας» είπε προσθέτοντας πως το 2015 το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ανέδειξε τον μονόδρομο των ριζικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος . «Θα καταγραφείτε στην ιστορία ως μια τραγική υποσημείωση».

Μάλιστα κάλεσε τον Πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. « Οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με τον ισχύοντα νόμο. Και άλλοι έχασαν εκλογές και δεν διανοηθήκαν να τινάξουν τη χώρα στην ακυβερνησία» είπε χαρακτηριστικά.

  

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του ΔΟΛ κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό πως προσπαθεί να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ. Όπως είπε, έπεσε και το τελευταίο φύλο συκής και αποκάλυψε τη γύμνια και τον κυνισμό της Κυβέρνησης.

«Ανεβήκατε στην εξουσία ως αδιάφθοροι και μέσα σε 2 χρόνια εξελιχθήκατε στην πιο αποτυχημένη και αδίστακτη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η χώρα . Προσπαθείτε να ελέγξετε το μιντιακό τοπίο.  Πήγατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια. Και το κάνετε με τους εκδότες. Τους καταγγείλατε και μετά συναντηθήκατε μαζί τους. Κάποιοι συμβιβάστηκαν  κάποιοι εκβιάστηκαν. Τον κ. Μουλόπουλο είχατε και το θράσος να τον υποδείξετε για αντιπρόεδρο στο ΕΣΡ» είπε προσθέτοντας πως η   Κυβέρνησή δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του προγράμματος για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με μείωση του κόστους παραγωγής.

Η κυβέρνηση παίζει θέατρο με την αξιολόγηση

Για θράσος και ψεύδος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του. «Βάλατε την υπογραφή σας να πάει η δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 100 χρόνια και υπογράψατε τρίτο πρόγραμμα, έχοντας οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Οι καθυστερήσεις μάς οδήγησαν στον αυτόματο κόφτη που θέλετε να επεκτείνετε και μετά το 2018, για να δεσμεύσετε τη χώρα σε διαρκή λιτότητα», τόνισε.

«Θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε μονομερείς ενέργειες συντονισμένα. Μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση και το μέτρο νομιμοποιήθηκε, γιατί αποδείξαμε ότι είχαμε δίκιο.
Εσείς κάνατε μονομερή ενέργεια και μετά από πέντε ημέρες στείλατε επιστολή μετάνοιας», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση έχει στείλει επιστολή στο ΔΝΤ, με την οποία να ακυρώνει το αίτημα για συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αναρωτήθηκε τι άλλαξε και υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις. Εκτίμησε ότι παίζεται ένα θέατρο, για να διαφυλάξει η κυβέρνηση κάποιο πολιτικό κεφάλαιο.