X

Θεοδωράκης: υπερφορολογείτε τους νομοταγείς και μειώνετε τα κρατικά έσοδα

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε οι αγρότες να φορολογούνται ως επιχειρηματίες κι όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ant1news

Σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα αγροτικά.

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι, «η συζήτηση μέχρι τώρα δεν φανερώνει ότι έχουμε αντιληφθεί πόσο σημαντική για την επιβίωση της χώρας είναι η γεωργία, η κτηνοτροφία η αλιεία» και αναφέρθηκε στην επιστολή που επέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής, 28 αγροτικοί φορείς.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός με μεγάλη καθυστέρηση όπως συμβαίνει συνήθως είπε σήμερα ότι, «θα ξαναδούμε το φόρο στο κρασί και τον ΦΠΑ σε ορισμένα εφόδια. Παραδέχεστε εμμέσως ότι μέχρι σήμερα η πολιτική σας έχει φέρει αύξηση της φοροδιαφυγής και αύξηση της αδήλωτης εργασίας. Υπερφορολογείτε τους νομοταγείς και μειώνετε τα κρατικά έσοδα. Ελλάδα δηλαδή».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε «και οι γεωργοί να φορολογούνται ως επιχειρηματίες και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Επιπλέον, ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας με την συνεργασία ερευνητικών ιδρυμάτων, για την δημιουργία κλάστερ καινοτομίας με κίνητρα χρηματοδότησης και παραχώρηση δημοσίων υποδομών για πρότυπες καλλιέργειες. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα για την επιστροφή και εγκατάσταση νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο. Σήμερα μόνο το 16% των ασφαλισμένων αγροτών είναι ηλικίας μέχρι 30 ετών».

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε επίσης, σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό για την υπόθεση με τον ΔΟΛ.