X

Σκληρή κόντρα στην Βουλή για τον ΔΟΛ

Πυρ ομαδόν από βουλευτές της αντιπολίτευσης για «κυβερνητικές τακτικές χειραγώγησης του Τύπου». Τι απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης στη Βουλή βρέθηκαν οι εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση για απόπειρα «άλωσης του Τύπου».

Για «προφανή επιχείρηση ποδηγέτησης των ΜΜΕ από την Κυβέρνηση» έκανε λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος αφού είπε ότι «τα έντυπα του ΔΟΛ δεν υπήρξαν φιλικά προς τη ΝΔ», τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο το εγχείρημα της μετατροπής του Συγκροτήματος Λαμπράκη σε κυβερνητικό φερέφωνο».

Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση άσκησε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μουλόπουλος «δεν επέστρεψε ως δημοσιογράφος, αλλά ως ειδικός επί της διαρρύθμισης κόκκινων δανείων ή ως τοποτηρητής μιας πολιτικής συμφωνίας».

Ιδιαίτερα επιθετικοί απέναντι στην Κυβέρνηση υπήρξαν βουλευτές και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Ο κ. Μουλόπουλος  δεν τοποθετήθηκε στα ηνία του ΔΟΛ ως στρατηγικός επενδυτής, αλλά ως στρατηγικός αχυράνθρωπος», σχολίασε ο Γιώργος Αμυράς από Το Ποτάμι, ενώ ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι «με την επιλογή Μουλόπουλου διευρύνεται η διαδικασία “παραγωγής σανό”».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, υποστήριξε ότι «κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν να χωνέψουν ό,τι ένας άνθρωπος με περγαμηνές στη δημοσιογραφία, μπορεί να αναλάβει θέση διοικητικής ευθύνης, ύστερα από πρόσκληση συναδέλφων του».