X

“Άδειασε” Βίτσα η Αντωνοπούλου για τους εργαζόμενους σε hot spots

Για παραπληροφόρηση έκανε λόγο η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, διαψεύδοντας τα περί άφαντων εργαζομένων στις προσφυγικές δομές.

Ant1news

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, “άδειασε” τον αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, για τις προσλήψεις εργαζομένων σε hot spots που είναι άφαντοι και ζήτησε να εμπιστεύονται τα στοιχεία που δίνει το Υπουργείο Εργασίας για το θέμα αυτό.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, η κ. Αντωνοπούλου  παρουσίασε στοιχεία των δήμων Λαρισαίων και Χαλκιδέων που δείχνουν ότι δεν είναι άφαντοι οι εργαζόμενοι. Στην απάντησή της μίλησε για παραπληροφόρηση και διευκρίνισε ότι σε συνεργασία με τους δήμους «παίρνουμε μια καταγραφή για το που ακριβώς τοποθετούνται».

Σε ό,τι αφορά σε προγράμματα για ανέργους, αφού ανέφερε πως στον ιδιωτικό τομέα δημιουργήθηκαν 136.000 “καθαρές” θέσεις το διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου, είπε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ η πρόσκληση για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους, για τα οποία πράγματι υπήρξε καθυστέρηση που οφείλεται στο ότι δεν είχαν γίνει σαφείς οι θέσεις που θα τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι.