X

Στον Άρειο Πάγο το πόρισμα για τα δάνεια κόμματων-ΜΜΕ

Το 965 σελίδων πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής με τις θέσεις της πλειοψηφίας και όλων των κομμάτων.

Ant1news


Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου στέλνει η εξεταστική επιτροπή το 965 σελίδων πόρισμα της με τις θέσεις της πλειοψηφίας και όλων των κομμάτων.

Στην ψηφοφορία που έγινε 12 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ το υπερψήφισαν, 8 από τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν και 2 από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών». Απουσίαζε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ένταση επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής με τους βουλευτές της πλειοψηφίας να υποστηρίζουν ότι υπήρξε διαπλοκή ενώ της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να αναφέρουν ότι δεν αποδείχθηκαν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

«Το τρίγωνο της διαπλοκής υπάρχει, αλλά είναι του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Νότης Μηταράκης ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος  ανέφερε ότι η μοναδική πλήρως «ομολογημένη» περίπτωση πολιτικής παρέμβασης για τη δανειοδότηση ενημερωτικού μέσου υπήρξε η περίπτωση δανείου 1,2 εκατ. ευρώ υπέρ της εφημερίδας «Αυγή», όπου είχε ζητηθεί ευθέως η στήριξη της τότε ηγεσίας του Συνασπισμού.

Πολιτικές ευθύνες για την «ευνοϊκή χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» εντοπίζει στο πόρισμά του ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι τυχόν ποινικές ευθύνες πρέπει να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

«Στην εξεταστική επιτροπή το "τρίγωνο της διαπλοκής" ήταν σαν το μυστήριο στο τρίγωνο των βερμούδων: Πολλοί μιλάνε γι' αυτό, κάτι υπάρχει, αλλά κανένας δεν θέλει να πει κάτι συγκεκριμένο», σχολίασε με δήλωσή του ο Γιώργος  Μαυρωτάς  από το Ποτάμι.

«Εξαρχής η Ένωση Κεντρώων είχε προβλέψει ότι η εξεταστική επιτροπή δεν θα κατέληγε πουθενά, γιατί στη χώρα μας περισσεύει η υποκρισία, γνωρίζουμε όλοι ότι το έγκλημα διεπράχθη όμως παριστάνουν κάποιοι ότι δεν το εγνώριζαν και η εξεταστική επιτροπή έμοιαζε να ψάχνει ψύλλους στα άχυρα», αναφέρει στο πόρισμα του ο Γιάννης Σαρίδης από την ΕΚ.