X

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα… “βάζουν” με την κυβέρνηση για το επίδομα θέρμανσης

Ζητούν εξηγήσεις από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις ορεινές περιοχές που περιλήφθηκαν στις πεδινές.

Ant1news


Με την κυβέρνηση τα «βάζουν» 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεκάδες ορεινοί δήμοι, όπως τα Καλάβρυτα, έχουν χαρακτηριστεί ως πεδινές περιοχές με συνέπεια το επίδομα που λαμβάνουν για το πετρέλαιο θέρμανσης να μην επαρκούν.

Με επικεφαλής την Μαρία Θελερίτη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ολόκληροι δήμοι, όπως ο δήμος Σικυωνίων στην Κόρινθο με 32 τοπικές κοινότητες αμιγώς ορεινές, αφού βρίσκονται σε υψόμετρο 1000 μέτρων δεν κατατάσσονται στην ζώνη Α’ αλλά στη Γ’ που αφορά στις πεδινές περιοχές. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές, όπως τα Καλάβρυτα στην Αχαΐα, με συνέπεια η ανώτατη κατανάλωση να αγγίζει μόλις τα 800 λίτρα ανά οικογένεια.

«Η συγκεκριμένη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που προβλέπεται δεν καλύπτει ούτε το μισό της χειμερινής περιόδου με δεδομένο ότι η χρήση θέρμανσης στις περισσότερες ορεινές περιοχές ξεκινάει από αρχές Οκτωβρίου και συχνά φθάνει μέχρι και τον Μάιο», αναφέρουν στην ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών και ζητούν επανεξέταση του θέματος.