X

Άρση ασυλίας για δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Εν μέσω έντασης πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στην Βουλή για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών. Τι αποφάσισε η Ολομέλεια.

Ant1news

Την άρση της ασυλίας δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του Χρήστου Παππά και του Κώστα Μπαρμπαρούση για επεισόδια στον αποκλεισμό του τελωνειακού σταθμού της Κακαβιάς το 2013, αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη 170 είπαν «ναι» στην άρση της ασυλίας τους, 2 «κατά», ένας δήλωσε «παρών» και 13 έριξαν «λευκό» ψηφοδέλτιο. Οι δύο βουλευτές θα βρεθούν στη Δικαιοσύνη για διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομης βίας και παρακώλυσης κοινόχρηστης εγκατάστασης για τον αποκλεισμό του τελωνειακού σταθμού της Κακαβιάς το 2013.

Για «διώξεις», «φυλακίσεις» και «εξορισμούς» έκανε λόγο στην ομιλία του ο Χρήστος Παππάς, προκαλώντας αντιδράσεις ενώ στην αίθουσα ακούστηκε βουλευτής να του φωνάζει «βγάλτε τον σκασμό». Ένταση υπήρξε και όταν ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε πως στη δημοκρατική Ελλάδα κανείς δεν πάει φυλακή, ούτε εξορίζεται για τις ιδέες του, με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο να διαμαρτύρεται όρθιος.

Η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε επίσης με συντριπτική πλειοψηφία 183 ψήφων «υπέρ» και 2 «παρών» να μην άρει την ασυλία της Φώφης Γεννηματά, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Σταύρου Θεοδωράκη, του Δημήτρη Κουτσούμπα και της Αλέκας Παπαρήγα, ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει πολίτης, κατηγορώντας τους ότι, συνετέλεσαν στην υπαγωγή της χώρας μας στα μνημόνια.