X

Νέος καυγάς Πολάκη - Γεωργιάδη

Κατά της άρσης ασυλίας Πολάκη και Αυλωνίτου τάχθηκε η επιτροπή δεοντολογίας. Οι χαρακτηρισμοί Γεωργιάδη και οι νέες "απειλές" του αναπλ. υπουργού Υγείας.

Ant1news

«Τρώνε τα μουστάκια τους» Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης. Η κόντρα τους αναζωπυρώθηκε με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής, όπου θα αποφάσιζε –μεταξύ άλλων- και για την άρση της ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη και της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση για όσα είχε πει στη Βουλή για ραβασάκια στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η απόφαση της πλειοψηφίας να μην συζητηθεί καν η μήνυση του αντιπροέδρου της ΝΔ, καθώς η υπόθεση Πολάκη εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και κατά συνέπεια δεν μπορεί το αίτημα άρσης της ασυλίας του να φτάσει στην Ολομέλεια, προκάλεσε την αντίδραση του. Σε δηλώσεις του αποκάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «κοινό συκοφάντη» που κρύβεται πίσω από την ασυλία με συνέπεια να μην μπορεί να φτάσει το θέμα στα δικαστήρια.

Ο Παύλος Πολάκης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους αναρωτήθηκε αν θα τρέχει αυτός στα δικαστήρια, επειδή «αυτός που έπιασα με την αίγα στην πλάτη, μου κάνει μήνυση» και προανήγγειλε αποκαλύψεις που μπροστά τους, όπως είπε, αυτά που συζητάμε τώρα, είναι «ψιλικοκό». «Νομίζουν ότι επειδή μου κάνουν μήνυση, θα κωλώσω… Έρχονται κι άλλα», συμπλήρωσε.

Η επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε ακόμη να «ρίξει στα μαλακά» την Ελένη Αυλωνίτου και γι αυτό εισηγείται να μην αρθεί η ασυλία της για την υπόθεση χειροδικίας που εγκαλείται. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλληλομηνύθηκε το 2012 με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ Σταύρο Χάτζο, ο οποίος κατήγγειλε ότι τον έγδαρε με τα νύχια της και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ.