X

“Άρωμα” ρουσφετιού σε τροπολογία βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ

Ζητά να δοθούν αναδρομικά δυο ετών σε αποσπασμένους σε βουλευτικά γραφεία. Ποιές περιπτώσεις αφορά και ποια βουλευτής κατέθεσε την τροπολογία.

Ant1news

Την καταβολή οδοιπορικών και υπερωριών και μάλιστα αναδρομικά για τα έτη 2014-2015 εκπαιδευτικών αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία, προτείνει με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη.

Η βουλευτής ζητά «να πληρωθούν δαπάνες χιλιομετρικής αποζημίωσης, ημερήσιας κίνησης εκπαιδευτικών, μελών ΠΥΣΠΕ, Δ/ντή εκπαίδευσης, υπαλλήλων για την παροχή εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου, υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικών δημοτικών σχολείων και αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2014 καθώς και του 2015, για τις οποίες δεν τηρήθηκαν οι περί ανάληψης υποχρέωσης κείμενες διατάξεις (στο πρόγραμμα διαύγεια δεν υπάρχει αναρτημένη η ημερομηνία υπογραφής από την ΥΔΕ), είτε οι πράξεις ανάκλησης ανάληψης φέρουν ημερομηνία εγγράφου εντός του 2015 αλλά έχουν αναρτηθεί εμπρόθεσμα στο πρόγραμμα διαύγεια».

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που ψηφίζεται αύριο με τη διαδικασία του επείγοντος από την Ολομέλεια της Βουλής.