X

Ενοχλημένος ο Κατσίκης από το “άδειασμα” των ΑΝΕΛ

Μετά το “αλαλούμ” που προκλήθηκε με το άρθρο για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας. Αποκλείει ενδεχόμενο παραίτησης ή ανεξαρτητοποίησης.

Ant1news

Ενοχλημένος από το “άδειασμα” που του φύλαξε το κόμμα του στο άρθρο για την κτήση ελληνικής ιθαγένειας από παιδιά που φοιτούν σε σχολεία με ελληνικό πρόγραμμα, εμφανίστηκε ο Κώστας Κατσίκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλής.

«Η θέση για την ιθαγένεια των είναι “κόκκινη γραμμή” για εμάς. Και την εξέφρασα στην Επιτροπή λέγοντας ότι καταψηφίζουμε», είπε και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Θανάση Παπαχριστόπουλου, που δήλωσε χθες βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουν “ναι” στο επίμαχο άρθρο.

«Επειδή οι μισοί βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι στην Κυβέρνηση έπρεπε να φύγω για λίγο από την Ολομέλεια  για κάποια άλλη υποχρέωση. Αργότερα έμαθα ότι εν τη απουσία μου ο κ., Κουράκης ανακοίνωσε πως σύμφωνα με πληροφορίες που είχε οι ΑΝΕΛ θα υπερψηφίσουν. Δεν ξέρω από που άντλησε την πληροφορία αυτή ο κ. Κουράκης. Εμένα δεν μου είπε κανείς τίποτα. Αιφνιδιάστηκα. Κι ακόμα δεν μου έχει πει κανείς τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Απέκλεισε, πάντως, ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης ή παραίτησής του και τόνισε πως θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος, Πάνο Καμμένο, «για να δούμε γιατί υπήρξε αυτή η σύγχυση».